Skiturer fra hytte til hytte i Rondane

Rondvassbu
Rondvassbu

Blant Norges mest ikoniske landskap står fjellene i Rondane støtt, foreviget av både kunstnere, fotografer og glade amatører på ski gjennom dette mektige området. En av fordelene med dette markante fjellområdet er at det ligger relativt langt øst, og har derfor relativt mer stabilt vær. Her er det turer og utfordringer for enhver, både 2000-metertopper og merkede ruter gjennom dalene.

Før du drar på tur i vinterfjellet husk: 

1. Skitur fra Otta til Alvdal

Lengde: 71,3 km
Tid: 5 dager
Gradering: Krevende

På denne turen får du virkelig oppleve variert terreng og vakker natur. Turen går gjennom hjerte av Rondane nasjonalpark og videre inn i området Alvda-Vestfjell. Hele ruten går i svært rassikre områder og er en flott tre til fire dagers tur.

Se turen på ut.no

2. Langtur på ski fra Hjerkinn til Lillehammer

Lengde: 190,6 km
Tid: 8 dager
Gradering: Krevende

En flott langtur som gir deg opplevelser for livet. Det er en fantastisk erfaring og opplevelse å tilbakelegge en så lang tur, kun for egen motor. Med sola i ansiktet går du sakte men sikkert mot sør, og for hvert skritt du tar kjenner du at det hektiske hverdagslivet slipper taket. Fokuset glir bort fra kalendere og arbeidsliv, til de enkle og konkrete ting, som smøring, matlaging og det å nyte øyeblikket.

Se turen på ut.no

3. Runden(trekanten) i Rondane på ski

Lengde: 59 km
Tid: 5 dager
Gradering: Middels

Rondane har noe for noen og en hver, både 2000-metertopper og merkede ruter gjennom dalene. Dette er en klassisk rundtur mellom betjente hytter i påsken. Før og etter påske er flere av hyttene selvbetjente.

Se turen på ut.no

DNT-hytter i Rondane  ​​​​​​​

DNT Oslo og Omegn drifter flere betjente- og selvbetjente hytter i Rondane. Klikk for å lese og se alle hyttene i området. 

DNT-turer i Rondane

Bli med våre dyktige turledere på tur til Rondane, både vinter og sommer. 
Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

Planleggingskart på Ut.no

På ut.no kan du enkelt planlegge turen til Rondane. Kartet på ut.no har alle ruter, turforslag og DNT-hytter inntegnet.