Våre hytter og ruter/stier

Glitterheim
Glitterheim Foto: Knut Vole

DNT Oslo og Omegn eier og driver 85 hytter i fjellområdene i Sør-Norge. 21 av disse er betjente, resten er selvbetjeningshytter  og ubetjente hytter, som alle medlemmer med DNT-nøkkelen har tilgang til. etter å ha forhåndsbooket. 

Fuglemyrhytta 3.januar 2021.
Fuglemyrhytta 3.januar 2021. Foto: Kari M Horne

32 helårsåpne ubetjente hytter (bookingenheter) og en betjent hytte i Marka, et anlegg for Barnas Turlag i Bærumsmarka og et ved sjøen i Ås kommune. Med medlemskap og DNT-nøkkelen har du tilgang til de aller fleste, etter å ha forhåndsbooket.

Kvistet vinterløyper
Kvistet vinterløyper Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Vintermerking og kvistekart

På vinteren blir de mest brukte vinterrutene i fjellet i Sør-Norge merket med kvist. Rutene er lagt av erfarne fjellfolk som vet hvor det er trygt og best å gå. Alle rutene er merket i påsken fra og med 26.mars til og med 5. april 2021.

Blåmerket sti i Marka.
Blåmerket sti i Marka. Foto: Marius Dalseg Sætre

Stier i Marka

DNT Oslo og Omegn har ca 2500 km blåmerkede sommerstier i Marka. I Marka og områdene rundt Oslo er stiene merket med blå stripe på trær og steiner. Skiforeningen merker skiløypene med rødt.

Sjekk ut våre turforslag.
Sjekk ut våre turforslag. Foto: Jasemin Folvik

Turforslag til flotte fjellturer

Trenger du turtips eller inspirasjon til din neste fjelltur? Vi har funnet frem en rekke turforslag til deg, så du enkelt kan velge din neste tur til fjells! 

Vært år merkes milevis med T-merke stier
Vært år merkes milevis med T-merke stier

Ruter i fjellet

DNT Oslo og Omegn har 4000 km T-merkede sommerstier i fjellet, og 2000 km kvisteløyper i vinterfjellet. Generell informasjon

Hyttebooking

Nå må forhåndsbestille seng via ut.no. Gjennom vår online bestilling reserverer du en sengeplass på hytta, på enkelte hytter må du reservere hele hytta. 

Slik booker du hytte

Priser

Prisoversikt på medlemskap, overnatting og mat på hyttene.

Se priser

Hund på hyttene

Tilretteleggingen for hunder på DNTs hytter varierer og det er mange hensyn å ta for at dette skal fungere godt for alle. Tilbudet til de som har med hund er under utvikling. 

Les mer

Føremeldinger

Her legger vi ut turfolkets siste nytt, rapporter og tilbakemeldinger fra vær- og føreforhold i fjellet. 

Se føremeldingene

Vilkår for bruk av hyttene

Vilkår for bruk av DNT Oslo og Omegns selv- og ubetjente hytter på fjellet og i marka, gjelder så lenge det er restriksjoner på bruken som en konsekvens av koronapandemien.

Les alle vilkårene for bruk av hyttene

UT.no 

med åpningstider for alle våre hytter

Gå til ut.no