sikkerhet og våttkort

DNT Oslo og Omegn er svært opptatt av sikkerhet og av at du som deltar på våre kajakkaktiviteter føler deg trygg, selv om du kanskje vil komme til å utfordre deg selv litt inn i mellom. ​​​​​​​

Hva er våttkort?

Våttkort er Norges Padleforbunds utdanningsstige og gjennomføring av våre introkurs og grunnkurs kvalifiserer for våttkort.

Har du mistet våttkortet ditt?

Ta kontakt med Norges padleforbund her - kurs@padleforbundet.no. Husk å oppgi hvilket kurs du har tatt, navn og kontaktinformasjon.

Ta våttkort med DNT

Gjennom våre intro- og grunnkurs kan du ta våttkort. Kursene gjennføres på Sørenga eller på Breivoll Gård i bunnefjorden, og følger padleforbundets våttkort-stige.

Introkurset tar ca tre timer og du mottar våttkort og anledning til å leie kajakk for turer på egenhånd.

For å lære mer og bli tryggere på egne turer anbefaler vi et to-dagers grunnkurs som også inkluderer introkurset. Vi har kurs for barn, ungdom, voksne og seniorer.

Nyt den vakre Oslofjorden fra en kajakk
Nyt den vakre Oslofjorden fra en kajakk Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Sikkerhet i fokus

Våre instruktører

Alle våre kajakkinstruktører er erfarne padlere som er godkjent av Norges Padleforbund og kvalifisert til å utstede våttkort til kursdeltakere.

Våre krav til deltakelse

Aldersgrense på 16 år er satt fordi kajakkene våre er voksen størrelse og vi ønsker å sikre at deltakere kan håndtere kajakkene på en sikker måte.

Vi har krav om at deltakere har våttkort eller tilsvarende kajakkerfaring og skal også kunne kameratredning for deltakelse på kajakkturene, eskimorullekurs og ved leie av kajakk. Dette er for å sikre at deltakere har kunnskapen som trengs for å gjennomføre aktivitetene sammen med oss eller på egen hånd.

Kontaktinformasjon kajakk:


E-post: kajakk.oslo@dnt.no
Telefon: 22822802
Kontortid: 10.00-17.00 mandag-fredag