Turforslag i Østmarka

Foto: Walter B. Caldino

Østmarka ligger øst og sørøst for Oslo sentrum. Området strekker seg over 250  kmgjennom Oslo, Lørenskog, Rælingen, Ski og Enebakk kommune. Østmarka er lett tilgjengelig, byr på en rekke turmuligheter og mange herlige badevann.  Denne delen av Oslomarka er også et av de få stedene du kan se prekambriske bergarter, som ble formet for over 1000 millioner årsiden. Det er spesielt tydelig rundt Nøklevann, Lutvann og Elvåga (snl.no). 

Fine startsteder for turer i Østmarka er Skullerudstua, Østmarksetra, Losby Gods, Bysetermåsan Haraløkka og Grønmo. Det går kollektivtransport og er store utfartsparkeringsplasser på flere av disse stedene. Se oversikt over parkingsplasser ved Østmarka på oslo.kommune.no

Her får du forslag til turer du kan gå på egenhånd i Østmarka

  Flere turer kommer!

  Lutvann
  Lutvann

  Toppturer i Østmarka

  Er du på jakt etter toppturer? For deg som ønsker utsikt på turen har vi funnet frem flere turforslag som avsluttes med vakker utsikt. 

  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka
  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka

  DNT-hytter i Østmarka

  Ønsker du å kombinere turen med et natt ute? I Østmarka ligger det en rekke ubetjente DNT-hytter, som er åpne hele året og låst med standard DNT-nøkkel.  Om Østmarka

  Et skogområde øst for Oslo, i kommunene Oslo, Lørenskog, Rælingen og enebakk. Gode startsteder kan være Skullerudstua, Østmarkasetra, Losby Gods , Bysetermåsan og Grønmo.
  DNT Oslo og Omegn har de ubetjente hyttene Dølerud, Øvresaga, Røyrivannskoia Stallen, Bøvelstad, Huldreheim og Fiskelaushytta i Østmarka.
  ​​​​​​​
  Les mer og se kart over Østmarka på ut.no