Nærturer og turforslag i OsloMarka

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkete stier. Det betyr at det er nok plass til oss alle og at det er mulig å velge startsteder hvor vi ikke risikerer trengsel. Vi har samlet en rekke turforslag fordelt på de ulike områdene i Oslomarka. 

Turer fra hytte til hytte

I Oslomarka ligger det 32 ubetjente DNT-hytter. Her finner 12 hytte til hytte turer i Oslomarka

Ønsker du å bestige topper?

Sjekk ut våre 9 tips til fine toppturer i Marka

Turer langs sjø og kyst i Oslo

Vi har funnet frem flere turer langs Oslofjorden. Turtipsene finner du her

Tips til rundturer

Vi har funnet frem 7 nymerkede rundturer du kan prøve. 


I hvilket turområde ønsker du å gå? 

Nordmarka

er den mest kjente delen av Oslomarka. I dette området er det svært gode muligheter for fotturer og skiturer, samt for syklister, kanopadlere og fiskere.

Østmarka

er skogområdet øst for Oslo, i kommunene Oslo, Lørenskog, Rælingen og Enebakk. Gode startsteder kan være Skullerudstua, Østmarksetra, Losby Gods, Bysetermåsan og Grønmo. 

Krokskogen

strekker seg østover og nordover fra E16 gjennom Bærum og over Sollihøgda og helt opp mot Jevnaker.  Gode startsteder er Sollihøgda og Damtjern.

Vestmarka

strekker seg nordover fra E18 over Liertoppen til Sollihøgda og er avgrenset av Lierdalen i vest og E16 i øst og nord. Gode startsteder er Semsvannet og Solli.

Lillomarka

ligger sørøst for Nordmarka, øst for Maridalsvannet og Gjøvikbanen mellom Groruddalen og Nittedal.

Bærumsmarka

er området rundt Sæteren Gård, omtrent mellom Lommedalen og Sørkedalen. 

Kjekstadmarka

ligger mellom Lierdalen i vest, Røyken i sør og Heggedal i øst.  Gode utfartssteder er Gjellebekk, Damtjern, Dikemark, Blåfjellhytta i Heggedal, Spikkestad og Myrvoll.

Romeriksåsene

er de langstrakte åsene øst for rv4 og vest for rv120. Gode startsteder er Grua, Bruvoll, Stryken, Harestua, Svartbekken og Mylla.

Sørmarka

ligger i Ski, Enebakk og Nordre Follo kommuner. Ved innsjøen Langen går Østmarka over i Sørmarka.

Vis godt turvett når du ferdes i Marka

Naturen har plass til alle. Vi ønsker å få flest mulig ut på tur, samtidig som vi tar godt vare på naturen og oss selv. For å få til dette er det viktig at alle viser godt turvett! I Oslo gjelder dette spesielt rundt drikkevannene i Marka. For å beskytte drikkevannet vårt, er det restriksjoner (forbud) i de nederste delene av nedbørsfeltet til drikkevannmagasinene. Les mer om restriksjonene rundt drikkevanneneStallen i Østmarka
Stallen i Østmarka Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT-hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka og ved sjøen, når alle bookingenheter telles. Samt tre ubetjente hytter som leies ut under Sæteren Gård. Som DNT-medlem har du tilgang til alle sammen, du må bare bestille sengeplass først. Ta en overnatting på en av våre markahytter og opplev bynær og ekte villmark. Les om booking og se alle hyttene lenger ned på denne siden.

Parkeringsplasser

Utfartsparkeringsplasser i Oslo kommune.

Utstyr til turen

DNTs nettbutikk er ny og utvalget er oppgradert.dntbutikken er alltid åpen. 
​​​​​​​Som DNT-medlem får du 15% rabatt - meld deg inn i DNT i dag.

Tips til turen

Usikker på hvordan du kommer i gang? Besøk vår Tips til turen side som viser deg alt fra hvordan du bruker kart og kompasst til hvordan du booker en Markahytte.