skarvheimen

Kart over rutenettet i Skarvheimen. Klikk for større kart
Kart over rutenettet i Skarvheimen. Klikk for større kart

Skarvheimen ligger mellom de to mer kjente naboenen Jotunheimen i nord og Hardangervidda i sør. Området strekker seg fra Hemsedal i øst til Aurlandsdalen i vest, fra Tyin i nord til Bergensbanen i sør. Skarvheimen fikk sitt navn så nylig som i 1995 og byr et svært variert turterreng, sommer som vinter. Her fins alt fra brede daler og vide flyer til kvasse tinder og stupbratte lier. 

DNT Oslo og Omegn har ti hytter i området. hvorav fire er betjente og seks er selvbetjente. Det gode rutenettet gjør området tilgjengelig for alle som ønsker gode friluftsopplevelser. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Skarvheimen?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Tips til turer i Skarvheimen

Skarvheimen er et eldorado for deg som er glad i lange dager på tur i vakre omgivelser. Vi har funnet frem en rekke fot-og skiturer du kan prøve.

DNT-hytter i Skarvheimen

Skarvheimen har et godt opparbeidet rutenett med både betjente- og selvbetjentehytter, og DNT Oslo og Omegn drifter 10 hytter i området. 

DNT-turer i Skarvheimen

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Skarvheimen. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Skarvheimen på ut.no

Planlegg turen til Skarvheimen på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Skarvheimen - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Skarvheimen og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Skarvheimen. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur