skarvheimen

Bilder tatt på turen Klassikeren i Aurlandsdalen. Tredagerstur med start på Finse.
Bilder tatt på turen Klassikeren i Aurlandsdalen. Tredagerstur med start på Finse. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skarvheimen ligger mellom de to mer kjente naboenen Jotunheimen i nord og Hardangervidda i sør. Området strekker seg fra Hemsedal i øst til Aurlandsdalen i vest, fra Tyin i nord til Bergensbanen i sør. Skarvheimen fikk sitt navn så nylig som i 1995 og byr et svært variert turterreng, sommer som vinter. Her fins alt fra brede daler og vide flyer til kvasse tiden og stupbratte lier. 

DNT Oslo og Omegn har ti hytter i området. hvorav fire er betjente og seks er selvbetjente. Det gode rutenettet gjør området tilgjengelig for alle som ønsker gode friluftsopplevelser. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Skarvheimen?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Bilder tatt på turen i Aurlandsdalen
Bilder tatt på turen i Aurlandsdalen Foto: Marius Dalseg Sætre

Tips til turer i Skarvheimen

Skarvheimen er et eldorado for deg som er glad i lange dager på tur i vakre omgivelser. Vi har funnet frem en rekke turer du kan prøve i sommer

Iungsdalshytta
Iungsdalshytta Foto: Sverre A. Larssen

DNT-hytter i Skarvheimen

Skarvheimen har et godt opparbeidet rutenett med både betjente- og selvbetjentehytter, og DNT Oslo og Omegn drifter 10 hytter i området. 


Kart over rutenettet i Skarvheimen.

Kartet er hentet fra ut.no. Ønsker du å mer informasjon, større kart og oversikt over kvisting på vinteren? Les mer på ut.no

Rutekart over Skarvheimen
Rutekart over Skarvheimen

DNT-turer i Skarvheimen

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Skarvheimen. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Skarvheimen på ut.no

Planlegg turen til Skarvheimen på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg.