Rondane

Kart over rutenettet i Rondane. Klikk for større turkart
Kart over rutenettet i Rondane. Klikk for større turkart

Rondane er et av våre mest klassiske fjellområder.
I Norges første nasjonalpark er det turmuligheter for alle.

I et par hundre år har Rondane tiltrukket seg både vandrere, skiløpere og kunstnere. Fotturismen har lange tradisjoner her, med Rondvassbu som den første turisthytta, bygget i 1927. I Rondane er det flere 2000-metertopper, som Rondslottet, Høgronden og Storronden. Hit kommer mange som ønsker å utfordre seg selv med solide toppturer som ikke krever klatring. Rondane passer også for deg som vil rusle på T-merkede stier gjennom frodige daler som Illmanndalen. Lenger øst ligger Alvdal Vestfjell med et vennligere terreng, men med den særegne toppen Storsølnkletten som troner fristende i det eller så milde landskapet. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Rondane?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Kartet over viser DNT's stinettet på sommerstid. Ønsker du å mer informasjon, større kart og oversikt over kvisting på vinteren? Les mer på ut.no

Turforslag i Rondane

I Rondane kan du gå flere dager blant bratte 2000 meterstopper og i lune daler. Fordelen med dette markante fjellområdet er at det ligger relativt langt øst, og derfor har mer stabilt vær. 

DNT-hytter i Rondane

Rutenettet i Rondane er godt opparbeidet med flere betjente - og selvbetjente hytter. DNT Oslo og Omegn drifter 8 hytter hvorav tre er betjente, og fem er selvbetjente. 

DNT-turer i Rondane

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Rondane. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Rondane på ut.no

Planlegg turen til Rondane på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Rondane - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Rondane og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Rondane. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur