Rondane

Rondane Nasjonalpark, brua ved Rondvassbu.
Rondane Nasjonalpark, brua ved Rondvassbu. Foto: Fredrik Kleppe, DNTs fotokonkurranse

Rondane er et av våre mest klassiske fjellområder. I Norges første nasjonalpark er det turmuligheter for alle.

I et par hundre år har Rondane tiltrukket seg både vandrere, skiløpere og kunstnere. Fotturismen har lange tradisjoner her, med Rondvassbu som den første turisthytta, bygget i 1927. I Rondane er det flere 2000-metertopper, som Rondslottet, Høgronden og Storronden. Hit kommer mange som ønsker å utfordre seg selv med solide toppturer som ikke krever klatring. Rondane passer også for deg som vil rusle på T-merkede stier gjennom frodige daler som Illmanndalen. Lenger øst ligger Alvdal Vestfjell med et vennligere terreng, men med den særegne toppen Storsølnkletten som troner fristende i det eller så milde landskapet. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Rondane?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Sommer i Rondane
Sommer i Rondane Foto: Marius Dalseg Sætre

Turforslag i Rondane

I Rondane kan du gå flere dager blant bratte 2000 meterstopper og i lune daler. Fordelen med dette markante fjellområdet er at det ligger relativt langt øst, og derfor har mer stabilt vær. 

Bjørnhollia
Bjørnhollia Foto: Trond Giæver Myhre

DNT-hytter i Rondane

Rutenettet i Rondane er godt opparbeidet med flere betjente - og selvbetjente hytter. DNT Oslo og Omegn drifter 8 hytter hvorav tre er betjente, og fem er selvbetjente. 

Kart over rutenettet i Rondane.

Kartet under er oversikt over stinettet på sommerstid. Ønsker du å mer informasjon, større kart og oversikt over kvisting på vinteren? Les mer på ut.no

Rutenettet i Rondane
Rutenettet i Rondane
DNT-tur i Rondane
DNT-tur i Rondane Foto: Marius Dalseg Sætre

DNT-turer i Rondane

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Rondane. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Rondane på ut.no

Planlegg turen til Rondane på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg.