Ferskingkurs i friluftsliv

Disse kursene arrangeres over hele landet og er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. De er både for deg som har gått litt på tur før og deg som er helt nybegynnere. Dette er praktiske utendørs kurs, og i tillegg til økt kompetanse ønsker vi at du som deltaker får økt trygghet, selvtillig og inspirasjon til å fortsette å gå på tur. 

Det tilbys 3 ulike ferskingkurs, som bygger på hverandre: 

Ferskingurs i friluftsliv
10 timers kurs, med fokus på dagsturer i nærmiljøet. 
Temaene på kurset er bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass, turplanlegging, bekledning, pakking av dagstursekk, allemannsretten, stier og merking og DNTs tilbud.

Ferskingkurs på overnatting
Kurset går over to dager, med en overnatting. Fokuset på kurset er overnatting i telt (og ubetjent/selvbetjent hytte) i skogen vår/sommer/høst. Det forutsettes at deltakerne har basis kunnskap tilsvarende ferskingkurset i friluftsliv. 

Ferskingkurs i fjellet
Kurset gjennomføres som en fjelltur med to overnattinger på ubetjent eller selvbetjent DNT-hytte, med innlagt undervisning underveis, samt en introduksjonssamling i forkant av turen. Målet med dette kurset er å gi kompetanse, trygghet og inspirasjon for å gå på fjelltur sommerstid.

Etter endt kurs får man kursbevis og en fin håndbok/deltakerhefte.

Vi tilbyr også kurs for grupper i Oslo-området. Ønsker du et ferskingkurs for din organisasjon, brukergruppe, bedrift etc.?
Ta kontakt: naerfriluftsliv.oslo@dnt.no

Ferskingkursene er støttet av

Gjensidigestiftelsen

. Takk for støtten!