FAQ TURLEDER

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i ei gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på DNTs fellesturer? Da bør du ta en titt i vårt nettside for å finne et turlederkurs. Har du spørsmål angående turlederutdanningen, finner du et utvalg ofte stilte spørsmål under. 

  1. Hvordan finner jeg et turlederkurs jeg kan melde meg på? 

  En oversikt og mer informasjon finner du på denne siden: turlederkurs. Her kan du velge tidspunkt, kursnavn og mange flere alternativer. 

  2. Jeg ønsker å lede dagsturer i mitt nærområde. Hvilket kurs passer meg? 

  Da er nærturlederkurset ditt kurs. Det er et praktisk kurs som kvalifiserer til å lede dagsturer i nærområder av der folk bor. Det er fokus på turlederrollen, turkunnskap og sikkerhet og ansvar. Kurset foregår utendørs, men ved dårlig vær vil deler av kurset gjennomføres inne.

  3. Jeg ønsker å lede flerdagersturer i marka. Hvilket kurs passer meg? 

  Da er grunnleggende turlederkurset best. Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede flerdagsturer i skogsgrensen. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet. Sentrale tema blir turledelse, orientering og turkunnskap.

   5. Hva er kravene for å delta på et turlederkurs

  Det er spesifikke opptakskrav for hvert av kursene. Et bærende prinsipp i utdanningen er at kursene skal gjennomføres i rekkefølge da de bygger på hverandre. Aldersgrense er 16 år for grunnleggende kurs, sommer- og vinterturlederkurs. Personer under 16 år kan delta på ambassadørkurset. Les mer om kravene her: Kravene

   6. Jeg skal flytte og lurer på om jeg kan lede turer for andre foreninger? 

  Ja, turlederutdanningen er gyldig over helle landet og du kan lede turer for alle DNT foreninger. Ta kontakt med din forening for mer informasjon.