DNT-turer i Jotunheimen

Foto: Morten Noremsaune

Jotunheimen er et av de mest kjente fjellområdene i Norge. Med høye topper, isblå breer og vakre daler er det magiske fjellmassivet et svært populært turmål.

Jotunheimen har et omfattende nett av turisthytter. DNT Oslo og Omegn har 11 hytter her, hvorav seks er betjente, fem er selvbetjente og en er ubetjent. I tillegg til DNT-hyttene er det mange private, betjente overnattingssteder som utgjør en viktig del av hytte- og rutenettet. Se alle hyttene i Jotunheimen

Førstkommende turer til Jotunheimen 2022

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info.oslo@dnt.no​​​​​​​

Gradering av turene 

Er du usikker på hvor krevende turene er? De fleste av DNTs fellesturer og aktiviteter er merket med både hvem turen passer for og hvor krevende den er. Les nøye om turen og nivået på forhånd. Da er det lettere å velge riktig tur for deg. 

Ofte stilte spørsmål 

Ønsker du å delta på fellestur eller kurs sammen med likesinnede, turglade mennesker? Da bør du ta en titt på turprogrammet og finne en tur som passer deg! Har du spørsmål angående fellestur eller kurs, finner du et utvalg ofte stilte spørsmål under. 

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.