DNT-hytter i Marka med servering

Kobberhaughytta i Nordmarka
Kobberhaughytta i Nordmarka

DNT Oslo og Omegn drifter 3 betjente hytter i Marka som tilbyr servering av mat og drikke. Her kan du sette deg ned etter en deilig tur i frisk luft og nyte en deilig kopp med varm kakao, ferske bakevarer og mye annet godt. 

Alle våre betjente hytter følger siste anbefalinger og regler for smittervern i koronasituasjonen, nasjonale og lokale.

Kobberhaughytta - storstua i Nordmarka

Åpningstider: Kaféen er åpen hver helg, året rundt. 
​​​​​​​Se åpningstidene

Kobberhaughytta ligger flott til midt i Nordmarka og er tilgjengelig fra en rekke startsteder i marka, ski- og sykkelruter går like forbi hytta, og bading, fisking eller kanopadling kan nytes i vannet rett ved hytta. På hytta kan du sette deg ned i solveggen og se ut over Marka og Sørkedalen. Her får du til og med fjordutsikt! I den store peisestua kan du slappe av og få igjen varmen mens du smaker på noen av husets spesialiteter. Blant annet vafler. Stua har Nordmarkas største og flotteste peis så her er det alltid  deilig og varmt. Med bordplass til 90 gjester blir det ingen trengsel. 

Les mer om Kobberhaughytta

Sæteren Gård - familieparadiset i Bærumsmarka

Åpningstider: Kaféen er åpen hver onsdag og helg, året rundt. 
​​​​​​​Se åpningstidene

Sæteren Gård ligger vakkert til i Bærumsmarka og er et eldorado for barnefamilier. Det er flere mulige startsteder for en tur til Gården. Fra Øverland gård, Haug skole, Skytterkollen eller Steinsskogen gravlund er det ca 2 km å gå til Sæteren. På vinterstid går det fin skiløype fra Haga Golf til Sæteren Gård, turen er ca 2 km. Vel fremme på gården serveres det ovnsferske kanelsnurrer, smaksrik suppe eller ordentlige vafler i den koselig låvekaféen. Her er det god plass og varme fra peisen i flotte lokaler.

Les mer om Sæteren Gård

Breivoll Gård - kafé innerst i Bunnefjorden

Åpningstider Gårdskaféen: Kaféen er åpen hver lørdag og søndag. Kaféen holder stengt på høytider og i skolens sommerferie. 
Se åpningstidene

Breivoll Gård er en liten oase innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Breivoll inngår i DNT Oslo og Omegns nye storsatsing på bynært friluftsliv, og ble offisielt åpnet 31. august 2019. Her ligger gårdskaféen hvor du får kjøpt både skikkelig lunsjmat som rundstykker, pai og suppe, samt boller, kaker og vafler. Breivoll ligger i vakre omgivelser med muligheter for korte og lengre fotturer. 

Les mer om Breivoll GårdUbetjente hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 32 ubetjente hytter i Marka og ved sjøen. Ta en overnatting på en av våre markahytter og opplev bynær og ekte villmark.

Turforslag i Marka

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkete stier. Vi har samlet en rekke turforslag fordelt på de ulike områdene i Marka.