Fire skiturer som tar deg til Kobberhaughytta

Kobberhaughytta badet i sol
Kobberhaughytta badet i sol

Til helgen blir det flott vinterferievær i Osloområdet. Kobberhaughytta i Nordmarka har åpent fra onsdag til søndag og byr på fersk bakst, varm drikke og mye annet. Så hvorfor ikke benytte seg av det fine været og ta en skitur til storstua i Nordmarka? Vi har funnet frem fire skiturer som tar deg til Kobberhaughytta

Take-away fra onsdag 3. mars

​​​​​​​I tråd med Oslo byrådets retningslinjer i forbindelse med smittesituasjonen vil Kobberhaughytta gå tilbake til en take-away løsning. Gjester kan komme innom, kjøpe meg seg noe godt og ta det med videre.

Hytta vil være åpen fra onsdag til lørdag, kl 11:00 - 16:00 og søndag 10:00 - 16:00.

Les mer

1. Søndagstur til Kobberhaughytta

Avstand: 7,7 km 
Rute: Frognerseteren - Tryvannstua - Slakteren - Kobberhaughytta 
Gradering: Enkel 

Denne søndagsturen er en klassiker i Nordmarka og fungerer tro det eller ei minst like godt på ukedager som søndager. Terrenget er variert, løypene er godt preparert, og peisestua på Kobberhaughytta er Nordmarkas triveligste.

Se kart og les mer på ut.no

2. Lunsj på Kobberhaughytta

Avstand: 14,9 km
Rute: Frognerseteren - Ullevålseter - Kobberhaughytta 
Gradering: Middels

Frognerseteren er utgangspunktet, og herfra til Ullevålseter følger vi lysløypa ned til løypekrysset på Frøensvollstråkka og fortsetter på skogsbilveien.

Se kart og les mer på ut.no

3. Til Kobberhaughytta fra Skogen

Avstand: 15,8 km
Rute: Skogen - Skomakertjern - Nordmarkskapellet - Blankvannsbråtan - Kobberhaughytta
Gradering: Middels

Frognerseterbanen åpner mulighetene for å starte turen til Kobberhaughytta fra flere steder enn bare Frognerseteren. Et av dem er Skogen. T-banestoppet på Skogen ligger riktignok noe øst for skiløypenes utgangspunkt. Men så får vi også muligheten til å varme opp med litt rask gange, før vi spenner på oss plankene. 

Se kart og les mer på ut.no

4. Sus av fortiden

Avstand: 15,7 km
Rute: Elveli - Finnerud - Kobberhaughytta - Løresenter
Gradering: Krevende

Turen til Lørenseter er en reise i Nordmarkshistorien. Vi starter fra Elveli og går i bratt terreng opp til den gamle plassen Finnerud, som ligger høyt og fritt over Sørkedalen. 

Se kart og les mer på ut.no