5 Tips til fotturer langs sjø og kyst

Solnedgang på Bygdøy
Solnedgang på Bygdøy

Kysten langs Oslofjorden innbyr til mange flotte turer helt nede ved vannkanten, og når marka er snølagt så er det en perfekt mulighet til å utforske turer langs kysten. Vi har funnet frem fem anbefalte turer som går langs eller ved fjorden. 

Fra Vollen til Elnes

Lengde: 3,2 km
Gradering: Enkel 

Kyststien langs vestsiden av Oslofjorden er nesten sammenhengende fra Oslo til Larvik. I Asker går stien fra Holmen til Røyken grense og er en av de mest populære turstiene i kommunen. Denne turen går på gode stier mellom Vollen og Elnestangen.

Se turen på ut.no

Kyststi fra Fagerstrand til Alværn på Nesodden

Lengde: 14,6 km
Gradering: Middels

Opplev Nesoddens natur og kystkultur på en tur langs sjøen. Ruta går over svaberg, på stier og gamle ferdselsveier og langs hytteveier og småveier. Turen følger merket Kyststi og går vekselsvis i strandkanten, gjennom små skogholt og hytteområder forbi gamle brygger og gjennom små tettsteder. 

Se turen på ut.no

Hvervenbukta

Lengde: 1,5 km
Gradering: Enkel

Fin kyststi fra Hvervenbukta til Fiskvollbukta, med utsikt utover Oslofjorden og Nesodden. Langs stien er det mange flotte utsiktspunkter hvor du kan ta en pause og nyte den vakre fjorden. 

Se turen på ut.no

Hvervenbukta
Hvervenbukta Foto: Jan Breden/Photomoments.no

Langtur fra sentrum til Paradis

Lengde: 7,4 km 
Gradering: Enkel

Denne turen tar deg fra sentrum og helt ut til Paradisbukta på Bygdøy. Her går du langs havet nesten hele veien på godt tilrettelagte turveier. 

Se turen på ut.no

Kyststiene på Bygdøy

Lengde: 2 km
Gradering: Enkel

På Bygdøy finner du en rekke turmuligheter, både lange og korte turer. Følg turveier og fine stier i løvskogen og langs kysten på Bygdøy. Dette turforslag tar deg fra Huk til Paradisbukta og tilbake.

Se turen på ut.no

Foto: Sindre Thoresen Lønnes