Velkommen til Sommeråpning i fjellet lørdag 24. juni

Fra sommeråpning i Jotunheimen 2015, på Gjendesheim.
Fra sommeråpning i Jotunheimen 2015, på Gjendesheim. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ta turen til fjells og besøk en av våre betjente hytter. Opplev sankthans på Sota Sæter, hør foredraget "Årstidene på Svukuriset", bli med på stisykling fra Gjendesheim, for å nevne noe. Les mer her:

Lørdag 24. juni markerer vi at mange av de betjente hyttene i fjellet har åpnet. Bestyrerne gjør så gjerne litt ekstra denne dagen for at du skal få en spesiell og hyggelig opplevelse på hytta. Les oversikten over alt det morsomme, hyggelige og spennende du kan oppleve denne fjerde helgen i juni, kontakt hyttene du kan tenke deg å besøke og husk å melde deg på det som krever påmelding. God fjellhelg!

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.

Breheimen:

I dette fjellområdet finner du to vakre DNT-hytter, nemlig Nørdstedalseter og Sota Sæter. Nørdstedalseter åpner 23. juni og Sota 16. juni.

Hvis du finner veien inn til Nørdstedalseter 24. juni, lover Maj-Britt og Lars at du skal få noe ordentlig godt å spise.

Sota Sæter er Birgit og Åsmund nye bestyrere. De lover sankthansfeiring med bål og grilling av pølser fra Skjåk og Bjorli. Med hjemmelaget pølsebrød og mjukbrød til. Feiringen starter kl. 18.00.

Les om Nørdstedalseter og om Sota Sæter.

Dovrefjell:

På Dovrefjell ligger Snøheim. Hytta åpner 23. juni og det er denne kvelden det blir sommeråpning på Snøheim - med St.Hans-bål ved tjernet. Bestyrerne Marit og Kjell ønsker velkommen til en hyggelig kveld, med utsikt til den imponerende Snøhetta.

Les om Snøheim.

Femundsmarka:

Svukuriset Turisthytte i Femundsmarka steller Leela og Cato istand til festmiddag med buffet. Her blir det masse god, lokal mat å smake på. Maten serveres kl. 18.30. Pass på å få med deg foredraget kl. 20.30 - når Leela forteller om "Årstidene på Svukuriset". 

Søndag blir det tur opp på majestetiske Stor-Svuku.
Svukuriset turisthytte åpner 23. juni.

Les om Svukuriset turisthytte.

Jotunheimen:

Gjendesheim Turisthytte ved Gjende åpnet allerede 9. juni. Til "Sommeråpning i fjellet" 24. juni kan du være med på "Rein Tråkk: Stisykling" - velg mellom formiddagstur, ettermiddagstur og heldagstur. Her sykler du på de fine stiene rundt Gjendesheim, og har du ikke stisykkel selv, er det mulig å leie på hytta. 

Besseggløpet foregår lørdag 24. juni og har målgang på Gjendesheim. 

Les mer om Rein tråkk: Stisykling 24. juni.

Les om Besseggløpet.

Skogadalsbøen Turisthytte ligger så vakkert i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken, 14 kilometer fra bilveg . Hytta åpner 23. juni, og lørdagen kan du starte med morgenyoga sammen med vertskap Trine Marie. Om kvelden tenner Ole Martin bål og de serverer en ekstra god middag.

Les om Skogadalsbøen Turisthytte.

Langsua:

Liomseter Turisthytte ønsker Unni og Kai velkommen fra 23. juni med splitter nytt, flott kjøkken.

Les om Liomseter Turisthytte.

Rondane:

Svein og Beate ønsker velkommen til Bjørnhollia Turisthytte. Tunet på Bjørnhollia har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen.
Hytta åpnet 16. juni. Lørdag 24. juni blir det sankthansbål og tradisjonsrik buffet med blant annet rømmegrøt og spekemat.

Les om Bjørnhollia Turisthytte.

Grimsdalshytta åpner også 16.juni. Bestyrerne, Sonja og Rune, ønsker velkommen til "Åpen dag" på sætra ved hytta. Her kokes gubb på gamlemåten i ystepanne, du får se spinning av garn og kan kjøpe garn-produkter. Naturstiene er åpne - både den for barn og den for de voksne. Dovre Adventures arrangerer guidet sykkeltur fra Grimsdalshytta til Dombås. Det settes opp buss fra Dombås til Grimsdalshytta kl. 12. Pris inklusive busstransport er 495,-. Sykkelturen starter fra hytta kl. 15.00. Husk påmelding: grimsdalshytta@turistforeningen.no
Om kvelden blir det middag og levende musikk. Under forutsetning av nok påmeldte blir det bussavgang fra Dombås kl. 18.00 og fra Dovre kl. 18.20. Middag på hytta kl. 19.00. Duoen "Luggumt" - som betyr bra - spiller fra kl. 20 og utover kvelden.
Prisen er 200,- for bussen og 200,- for inngang.

Les om Grimsdalshytta.

Rondvassbu inviterer Øystein Gården deg med på guidet Topptur til Rondslottet og Vinjeronden, en tur som varer fra kl. 9-17 lørdag 24. juni. Påmeldingsfrist er 23. juni. Meld deg på Topptur til Rondslottet og Vinjeronden.

Les om Rondvassbu.

Skarvheimen

Velkommen til offisiell åpning av Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø! 
Bestyrerne Astrid og Olav forteller at det blir t
ur ned vakre Aurlandsdalen med turleder, lørdag. Det blir også turer i området
. Ved hytta blir det natursti og du kan låne båt og kanoer helt gratis - og så serverer de rømmegrøt på ettermiddagen.
Om kvelden blir det felles middag og kulturelt innslag.

Les mer om programmet for åpningshelgen og om Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.

Marit og John på Geiterygghytta ønsker velkommen til hytta fra 23. juni. Denne første sommersesongen har de ikke spesielt program på dagen for Sommeråpning, men her på 1224 moh midt i Skarvheimen, vil du helt sikkert få et flott opphold.

Les om Geiterygghytta.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 15. juni 2017