Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Kvistekartet/vintermerking 2019

Utsnitt av kvistekart 2019.
Utsnitt av kvistekart 2019.

Planlegger du fjelltur, men lurer på hvor det er trygt å gå? Kvistekartet for 2019 er en god hjep i  planleggingen av turen.

Vinterfjellet lokker med snø og skiføre, men hvor er det best å ferdes? Hvert år merkes de mest brukte rutene i Sør-Norge med naturkvist for å vise vei. Rutene er laget av erfarne fjellfolk, og samles i et eget kvistekart som gir deg oversikt over rutene. De fleste merkingene er sentrert rundt påske. I skjemaet lenger ned, ser du datoene.

Artikkelen fortsetter nedenfor tabellen, med informasjon som du bør lese før du drar på tur!

Her ser du vintermerkingen 2019 - hvilke ruter som kvistes når:

Sjekk alltid hyttenes åpningstider før du skal på tur

Gå til ut.no og søk opp hyttene. 
Du kan også gå til hyttenes hjemmesider.
Her finner du en oversikt over DNT Oslo og Omegn sine betjente fjellhytter.
Her finner du oversikt over DNT Oslo og Omegn sine selvbetjeningshytter i fjellet.

Kvistekartet viser situasjonen i påsken 2019

Alle fjellrutene, unntatt noen få, er kun merket deler av vinteren. Men nesten alle skogsløypene er merket permanent og mange av dem blir kjørt opp. Alle rutene på vinterkartet (kvistekartet) er merket i påsken fra og med 13. til og med 22. april 2019. Kvistekartet viser situasjonen i påsken. Bare ruter til overnattingsteder er inntegnet. De rutene som er merket i et lengre tidsrom enn påsken, finner du i listen lenger ned i artikkelen.

Hvor lenge står merkingen?

De fleste steder står merkingen til den faller av seg selv, men rutene blir ikke vedlikeholdt etter de oppgitte datoene. Noen få steder fjernes kvisten rett etter siste merkedato. Vær oppmerksom på at ruta inn til en hytte kan være merket uten at hytta er åpen fordi ruta går videre til en annen hytte som er åpen. Husk å sjekke hyttenes åpningstider - se lenger opp i artikkelen.

Vær oppmerksom på at merkingen kan bli forsinket eller falle bort på grunn av vær- og føreforhold som gjør det umulig å få satt ut kvisten. Bestyrerne på de betjente hyttene har god informasjon om kvistingen. Likeså turveilederne i DNT Oslo og Omegn sitt Tursenter i Storgata 3 i Oslo. 

Kontaktinfo Tursenteret i Storgata 3, Oslo: turinfo@dntoslo.no / tlf. 22 82 28 00.


Kvistekart-redaksjonen ble avsluttet 11/1 2019. Vi tar forbehold om feil i datoliste og på kartet.

FØLG KVISTEN!
FØLG KVISTEN! Foto: Pål Christensen

Artikkelen er oppdatert 13. februar 2019.
Tabellen oppdateres fortløpende ved endringer.