Etterlengtet stue tar form på Bjørnhollia

Fundamentet er på plass. Snart skal laftekassen monteres og vi kan bare vente i spenning på resultatet!
Fundamentet er på plass. Snart skal laftekassen monteres og vi kan bare vente i spenning på resultatet!

I mange år har ønsket vært stort for en ny peisestue på Bjørnhollia. Da Sparebankstiftelsen DNB kunne bidra, kunne endelig bestyrerne på Bjørnhollia juble for både ny stue og flere andre oppgraderinger som gir et betydelig løft for gjestene.

Svein og Beate, bestyrerne på Bjørnhollia gleder seg over det som skjer: -Vi er veldig fornøyd med at byggingen har startet. Det blir en oppgradering i standarden her, til glede for våre gjester. Den nye peisestua gir oss flere sitteplasser og får en fin utsikt innover fjellet og over et tjern like utenfor.

Arbeidet strekker seg over sommeren

- Arbeidet på den nye stua begynte 23. mai og siden da har grunnmuren kommet på plass. Planen er å få på plass laftekassa i midten av august, forteller bygningsjef i DNT Oslo og Omegn, Håvard Skjerven Amlien. Byggingen har minimale konsekvenser for besøkende og hytta kan besøkes som normalt under byggeperioden, legger han til. 

Slik vil det tilbygget se ut når det står klart. Det utvendige arbeidet er ferdig i midten av august og så begynner arbeidet innvendig.
Slik vil det tilbygget se ut når det står klart. Det utvendige arbeidet er ferdig i midten av august og så begynner arbeidet innvendig.

En miks av det moderne og tradisjonelle.

Laftekonstruksjonen er helt ny og har blitt laget i en laftehall i Heidal. I den nye stua blir det mye lys inn og man får en fin utsikt fra denne siden, med store, flotte vinduer. Tilbygget blir moderisert innvendig med en litt annen type vinduer og interiør. Utgangspunktet for utformingen var å ta igjen noe av det opprinnelige bygget i laft så det blir en helhet med det som står der fra før. Den opprinnelige stua har ikke hatt tilstrekkelig plass i forhold til antall overnattingsgjester, og slik har det vært i åresvis.

Før sommerstart ble det montert et nytt fyringsanlegg basert på biobrensel som varmer opp hytta og sørger for at gjestene får  varmt dusjvann etter fin dag i fjellet. Dette er også finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen DNB.

Slik vil det se ut: Tegninger av den nye peisestuen. I kjelleren under blir det nye dusj- og toalettfasiliteter.
Slik vil det se ut: Tegninger av den nye peisestuen. I kjelleren under blir det nye dusj- og toalettfasiliteter.
Bjørnhollia i sommerdrakt.
Bjørnhollia i sommerdrakt. Foto: Kristin Bochud

Verdt et besøk!

Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, det har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Du finner det flotte annlegget sør i Rondane med sine lune dalføre og flotte natur.  Gå til nettside

Skrevet av Linn Hines 3. august 2022