Vil løfte friluftslivet i Lillestrøm og Rælingen

Helene Lillekvelland og Henning Hoff Wikborg fra DNT, på tur langs Sagelva sammen med ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik (midten).
Helene Lillekvelland og Henning Hoff Wikborg fra DNT, på tur langs Sagelva sammen med ordfører i Lillestrøm, Jørgen Vik (midten). Foto: Jørgen Andersen

I solskinnet langs Sagelva fikk ordfører i Lillestrøm kommune, Jørgen Vik, innspill til hvordan DNT ønsker å bidra til å løfte friluftslivet og frivilligheten i kommunen. For å lykkes med dette, skal det nå etableres et eget DNT-turlag i kommunene Lillestrøm og Rælingen.

En solfylt onsdag i april rusler ordfører Jørgen Vik ned langs Sagelva. Med seg har han representanter med den velkjente «T’en» på brystet. På turen går praten lett om lokalmiljøet, naturen, og et fremtidig samarbeid med et nyetablert turlag for å løfte friluftslivet i kommunen.

-Frem til nå har det manglet et turlag øst for Lørenskog. Lillestrøm og Rælingen har mange fine turområder som fortjener mer oppmerksomhet. Jeg tror det er mange av innbyggerne som ikke kjenner til de forskjellige turområdene rundt i kommunene, så vi ønsker å legge til rette for at folk enkelt skal få sett og opplevd hva området har å by på utenfor asfaltkantene. sier leder av arbeidsgruppen for turlaget i Lillestrøm og Rælingen, Helene Lillekvelland.

Arbeidsgruppen for opprettelsen av turlaget ble nedsatt høsten 2021, og har siden da jobbet med å danne grunnlaget for et bærekraftig turlag i de to kommunene. DNTs lokale turlag har ansvar for å arrangere turer og aktiviteter i lokalmiljøene, og bidrar til å skape et nært, enkelt og tilgjengelig friluftsliv der barn, unge og voksne trives. Initiativet ønskes velkomment av ordføreren i Lillestrøm kommune.

-I Lillestrøm kommune ønsker vi at folk skal kunne leve trygge og aktive liv. Det er viktig at folk har mulighet for gode turopplevelser i nærområdet sitt. Jeg er glad for at en så erfaren og dyktig aktør som DNT ønsker å bidra i dette arbeidet her hos oss, sier ordfører i Jørgen Vik etter å ha drøftet friluftslivet i kommunen på tur med DNT.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Helene Lillekvelland, Jørgen Vik og Henning Hoff Wikborg.
Helene Lillekvelland, Jørgen Vik og Henning Hoff Wikborg. Foto: Jørgen Andersen

Kommunene Lillestrøm og Rælingen har til sammen over 100 000 innbyggere, og enorme friluftsområder det nye turlaget vil tilrettelegge for at flere kan ta i bruk. Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, ser frem til videre samarbeid med kommunene om hvordan foreningen kan bidra med kunnskap, erfaring og engasjement for å løfte nærfriluftslivet i området.

-Våre frivillige bidrar til å skape fantastiske naturopplevelser for lokalbefolkningen i hele Oslo og omegn. Det nære friluftslivet gir noe helt spesielt, og i Lillestrøm og Rælingen ser vi et enormt potensiale for å videreutvikle dette tilbudet. Vi gleder oss til å ta tak i dette sammen med lokalmiljøet og kommunene, sier Hoff Wikborg.

Arbeidsgruppen er allerede i gang med å arrangere nærturer i området, og jobber nå videre frem mot et stiftelsesmøte i Lillestrøm og Rælingen turlag som vil gjennomføres i starten av juni i Lillestrøm.  Les mer om turlaget på deres hjemmesider.

Skrevet av Kari Merete Horne 26. april 2022