Få en forsmak på vinteren på Gjendesheim – helt for deg selv

Bilder fra Trollhøe, 3. januar 2021. Trollhøe (1372 moh) er en ukjent perle plassert mellom fjellvannene Tesse og Lemonsjøen i Vågå Kommune. Turen opp er relativt lett, «passer for alle» samt tilgjengelig både sommer og vinter.
Bilder fra Trollhøe, 3. januar 2021. Trollhøe (1372 moh) er en ukjent perle plassert mellom fjellvannene Tesse og Lemonsjøen i Vågå Kommune. Turen opp er relativt lett, «passer for alle» samt tilgjengelig både sommer og vinter. Foto: Anne Katrin Taagvold

Selv om Gjendesheim ligger ved foten av verdenskjente Besseggen er ikke bestyrer Marius Haugaløkken redd for å gå opp nye stier. Fram til 12.desember vil Haugaløkken sitte i stand by i Vågå klar for å åpne Gjendesheim for de som måtte ønske en tur til fjells. 

– Vi hadde knallbra skiføre og trikkeskinner på Valdresflye i november i fjor. I desember lå det en fantastisk skøyteis på Gjende og vi satt vel alle igjen med en følelse av at dette er noe flere burde få oppleve. Så da ble det til at vi i år utvidet åpningstidene for at gjestene våre skal få oppleve hamskiftet i fjellet, sier Haugaløkken. 

I oktober kommer høsten og vinteren til å sloss litt mot hverandre, før Kong Vinter går av med seieren i november. 

– Hytta er stengt, men vi sitter klare for å åpne. Bestiller én person dagen før fyrer vi opp peisen og gjør klar for middag og frokost. Prisene er vanlige, men man kan vel si at det blir et veldig privat hyttebesøk, forteller Haugaløkken.

Les også: Drømmen om Gjende på langs med turskøyter

Enkelte datoer vil det trolig bli noe mer folksomt på Gjendesheim, for Haugaløkken har også spikret flere faste poster på programmet i høst og vinter. Yoga, isklatring og hundekjøring er noe av det du kan oppleve på Gjendesheim i vinter. 

– Spesielt hundekjøring er jeg veldig glad for at vi har fått på plass. Her får du oppleve samspillet mellom hund og menneske når man bruker hunder til transport. Mange blir bitt av basillen og det er ikke helt utenkelig at det er et par som ender opp med en hundevalp etter en sånn tur, sier Haugaløkken med et lurt smil. 

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Valdresflye er Norges nest høyeste fjellovergang og med sine snaut 1400 meter over havet kommer vinteren tidlig til området. I oktober/november prepareres rundløypene på Flya for de som ønsker en forsmak på vinteren. 

Haugaløkken ønsker nå å gi et tilbud til de som går og tripper og venter på vinteren – og ikke er bosatt i Nord-Gudbrandsdalen. 

– Det er en fantastisk tid vi går inn i nå og vi ønsker å dele den med flere. Spesielt hundekjøring er jeg veldig glad for at vi har fått på plass. Her får du oppleve samspillet mellom hund og menneske når man bruker hunder til transport. Mange blir bitt av basillen og det er ikke helt utenkelig at det er et par som ender opp med en hundevalp etter en sånn tur, sier Haugaløkken med et lurt smil.

Det ville ekstra | Vintereventyr i Jotunheimen | Friluftshuset Sørenga

Arrangement
9. desember 2021
(3 timer)

Drømmer du om vinterfjellet? Nå kommer Jotunheimen og vinteren til deg - på Friluftshuset Sørenga i Bjørvika i Oslo! Programmet ...

Passer spesielt for Fjellsportinteresserte
Arrangeres av DNT Oslo og Omegn

Husky & yoga | Jotunheimen | Få plasser igjen

Arrangement
10. desember 2021
(3 dager)

Turglade huskyer og downward-facing dog på én og samme fjelltur! I samarbeid med våre dyktige venner Jotunheimen Husky Lodge og ...

Passer for alle
Arrangeres av

Skredkurs i Jotunheimen | Tindeveileder Sondre Kvambekk | Fullbooket

Kurs
14. januar 2022
(3 dager)

Dette kurset er fullbooket, men fortvil ikke: Du finner masse andre vinterkurs og aktiviteter på www.gjendesheim.no! Ny på randonnée? Dreven ...

Passer for alle
Arrangeres av

Hurrungane 2K tindemaraton | Foredrag ved Sondre Kvambekk

Arrangement
15. januar 2022
(1 time)

Inspirerende og informativt foredrag om Norges villeste topptur! Rekordfjellgeit Sondre Kvambekk tar deg med til topps på alle Hurrungane sine ...

Passer spesielt for Fjellsportinteresserte
Arrangeres av

Isklatrekurs Jotunheimen | Tindeveileder Sondre Kvambekk

Arrangement
21. januar 2022
(3 dager)

Velkommen til opplevelsesrike dager tett opp mot kjernen av Kong Vinters skaperverk! Isklatring er både spennnde og gøy. Sammen med ...

Passer spesielt for Fjellsportinteresserte
Arrangeres av
Se 24 flere turer og aktiviteter