Besøk en betjent hytte i høstferien

Gjendesheim til Memurubu langs Gjende. Høsten 2021.
Gjendesheim til Memurubu langs Gjende. Høsten 2021. Foto: Marius Dalseg Sætre

Drømmer du om ferdiglaget middag og varm peisestue etter en lang dag i høstfjellet? Da er høstferie på en betjent hytte noe for deg. 

I høstferien blir det full rulle på Gjendesheim med turboteamet til Barnas Turlag, vilt-camp med Jutulskinn og ikke minst høstferie-eventyr i regi av tindeveileder Sondre Kvambekk. 

– Vilt-campen passer for de som ikke bare vil gå på tur, men også prøve håndarbeid ved Gjendes bredder. Vi har høstferie-eventyr for ungdom der den eminente tindeveilederen Sondre Kvambekk tar gjestene med på alt fra kanoturer på Gjende til spennende toppturer. Og så får vi besøk av turboteamet til Barnas Turlag som finner på mye moro for de yngste, så i år har vi noe for alle og enhver. Men vi har også god plass til de som bare vil komme og nyte noen rolige dager i fjellet, sier bestyrer på Gjendesheim Marius Haugaløkken. 

Gjendesheim har også mange andre fine tilbud:

  • Utleie av elsykler
  • Yoga
  • Høstfeireeventyr på isbre
  • Stortopper og kano
  • Åpningskonsert Gudbrandsdal Musikkfest
  • Foredrag om Norges fjelltopper over 2000 meter
Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Lengre sør, nærmere bestemt i Skarvheimen, gleder Rigmor og Edvard Sæbø til å ta imot høstferie-gjestene.

– Det er fantastisk å kunne ønske velkommen til en ny og luftig hytte. Nå får du en fantastisk utsikt både mot nord og sørover mot Hardangerjøkulen. Snøen er enda ikke kommet, så det er fint å gå rundt på stiene både for store og små. Så det er bare å sette seg på toget til Finse, gå 300 meter fra stasjonen, så ligger hytta og fjellet der, sier Rigmor Sæbø.

I slutten av juni nyåpnet Finsehytta etter å ha blitt bygget på og pusset opp, og nå er det blant annet blitt et stort og trivelig inngangsparti med sittegrupper hvor du kan sitte ned og ta en kopp kaffe eller annet mens du nyter den fantastiske utsikten.
I slutten av juni nyåpnet Finsehytta etter å ha blitt bygget på og pusset opp, og nå er det blant annet blitt et stort og trivelig inngangsparti med sittegrupper hvor du kan sitte ned og ta en kopp kaffe eller annet mens du nyter den fantastiske utsikten. Foto: Morten Noremsaune

 Å bo fast på en hytte og gå fine turer derfra er fint og fleksibelt, enten man drar på tur alene, med venner eller familie. Under finner du en oversikt over alle de betjente hyttene som er åpne nå. Husk at du i år må bestille plass på hytta du skal på før du reiser, på grunn av smittervern. 

Gjendesheim

Vakkert beliggende ved Gjende. Et flott utgangspunkt for å gå den fantastiske ruten over Besseggen. Byr på god stemning og mange aktiviteter i høstferien, og Turboteamet kommer!

Åpent til 12. desember - lavsesong fra 10. oktober.

Aurlandsdalen

Denne betjente hytta ligger midt i vakre Aurlandsdalen, og er et perfekt utgangspunkt for den kjente turen gjennom dalen, eller dagsturer i området.

Åpent til 8. oktober.

Fondsbu

Ligger vakkert til ved praktfulle Eidsbugarden og midt i Jotunheimen med turmuligheter for alle. På Fondsbu får du deilig hjemmelaget mat og god stemning. I uke 40 er det aktiviteter for barnefamilier på hytta. Åpen til 10. oktober.

Sota Sæter

Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager, med flotte turmuligheter inn i Breheimen.

​​​​​​​Åpent ukedager til 12. september og helger etter det. Åpent 8.-13. oktober i høstferien.

Finsehytta

Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer på Hardangervidda og i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt i mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet.

Åpen til 10. oktober.

Kobberhaughytta

Hytta ligger høyt og fritt sørvest i Nordmarka og har en unik peisestue med panoramautsikt over Sørkedalen, Bærumsmarka og den sørlige delen av Krokskogen.

Kobberhaughytta har 59 sengeplasser, og serveringskapasitet for grupper på opp til 100 personer. Åpningstider her.