NOVEMBER = #GÅVEMBER!

Foto: Elin Hansson

November er grå, mørk, kald og våt. Det er ikke tiden for å gå til jobb, tenker du kanskje. Nettopp derfor bør du gjøre det!

Første mandag i november er nemlig startskuddet for DNT sin folkeaksjon #gåvember. November er en overgangsmåned der turlysten kan være litt vanskelig å finne. Derfor er det greit å begynne i det små. Det vil si, de turene du likevel må ta for å komme deg på jobb eller skolen, men som du nødvendigvis ikke trenger å bruke buss eller bil til.

Vi vil se bilde av deg som trosser vær, vind, regn og kulde. Hvordan ser du ut på vei til jobb? Får du følge av soloppgangen, regner det sidelengs eller blåser du vekk? Del bildene av din tur på Instagram og merk de med #gåvember og #dntoslo. Du er da med i trekningen av DNT-skoene Anaconda fra Viking Footwear, en hytteovernatting og en DNT-lue.

Når det er sagt: Avstanden mellom hjem og jobb kan bli for lang for flere. Da er en liten rusletur i lunsjen et godt alternativ. Eller å hoppe av bussen ett stopp før du pleier. En tur før jobb er med på å gjøre sitt til et godt humør resten av dagen. Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, ser fram mot en aktiv november: 

- Du vil aldri klare å ta igjen den fysiske aktiviteten som du bør gjøre i løpet av en uke ved bare å satse på helgen. Du må gå litt hver dag og da er det perfekt å bruke litt tid frem og tilbake til jobb for å klare målet om å bevege seg tilstrekkelig i løpet av en uke. Du vil oppleve at det å gå en liten ekstratur på morgenen vil gi deg en god start på dagen, gjøre deg mer opplagt og lettere til sinns. Så bli med på #gåvember og del dine morgenturer med oss, sier Hoff Wikborg.

Skrevet av Mari Stephansen 4. november 2015