Nå er det nye kajakkanlegget på Breivoll Gård åpnet

Det er mye som skjer på Breivoll Gård om dagen. Nytt sovehus er under bygging, nye gapahuker er satt opp og på torsdag åpnet det nye kajakkanlegget innerst i Bunnefjorden. 

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Jostein Langslet som er teamleder friluftsliv fjord i DNT Oslo og Omegn.

– Det blir et flott kajakkanlegg, enkelt og godt tilrettelagt. Det er kort vei til vannet og det blir lagt opp til at man kan leie kajakk helt selvbetjent, der man får adgangskode. Skal du booke selvbetjent må du booke dagen før du skal ut, men skal du padle samme dag må du ta kontakt med gårdskafeen, forteller han. 

Fram til nå har Breivoll hatt 20 kajakker på et utendørsstativ i skogkanten og kajakkutleie i Gårdskafeens åpningstid. Når det nye anlegget åpner kommer det til å romme 40-50 kajakker, og utover i sesongen kommer også kanoer og robåter. Kanoene blir liggende på land, mens robåtene får plass på motsatt side av kajakkanlegget.

Mer informasjon og link til nettbestilling

Godt tilbud til lokalbefolkningen

– Det er bare å glede seg. Dette blir et anlegg for alle. For barn fra 10 årsalderen og opp til og med seniorer. Det er satt opp mange kajakkturer og kajakkurs for sommersesongen. Befolkningen i Ås får et fantastisk nærtilbud ved fjorden som alle kan bruke. En i turfølget må ha Våttkort, men det er satt opp mange kurs for de som ønsker det. Dette kommer også til gode for Oslos befolkning. Breivoll har blitt en veldig flott arena som er lett tilgjengelig med offentlig kommunikasjon, sier Langslet. 

Det nye kajakkanlegget på Breivoll føyer seg inn i rekken av nye anlegg som dukker opp langs Oslofjorden. I juni åpnet to nye hytter på Gressholm og i august åpner en ny ubetjent hytte på Elnestangen i Asker.

– Vi tror dette vil ha stor betydning for det maritime friluftslivet i indre Oslofjord. Nå blir Bunnefjorden godt forbundet med tilbudet vi har på Sørenga og Gressholmen. I august åpner vi en ny hytte på Elnestangen, så vi utvider stadig tilbudet og ønsker å gjøre det lettere å komme seg ut på tur. De som sogner til Breivoll har ønsket dette en stund, behovet er der og det er mange som gleder seg til det åpner.

Les også: To nye hytter åpnet på Gressholme

Det nye kajakkanlegget vil blant annet inneholde utstyrslager og en utsiktspavljong med rampe for dropping med kajakk fra taket. 

– Dette blir et praktisk og funksjonelt bygg som passer godt inn i omgivelsene. Det er et forholdsvis lite byggverk, men vil bety veldig mye for tilretteleggingen for maritimt friluftsliv i området, forteller prosjektleder Kristian Stoll. 

På sikt er det også planer om å etablere en kajakkpolo-bane like ved for de som ønsker å utfordre seg selv i det våte element. Denne er estimert å stå ferdig i 2022.

Les mer om kajakkturene og -kursene og meld deg på her: Kajakkturer og -kurs fra Breivol

Aart Architects
Aart Architects