Gled deg - nå bygger vi nytt kajakkanlegg på Breivoll Gård!

Frakting av flytebrygge til Breivoll Gård.
Frakting av flytebrygge til Breivoll Gård. Foto: Jostein Langslet

I disse dager skjer det mye på Breivoll Gård! Det er kommet seilende fundament til ny kajakkbrygge, og mandag i uke 16 starter arbeidet med kajakknaustet som skal stå oppå bryggen. 200 kvadratmeter med 40 - 50 kajakker.

Tenk deg å padle sakte utover Bunnefjorden fra Breivoll Gård en sommerdag...
Tenk deg å padle sakte utover Bunnefjorden fra Breivoll Gård en sommerdag... Foto: Henning Hoff Wikborg

Jostein Langslet er teamleder for fjordtilbudet i DNT Oslo og Omegn. Han har spennende nyheter om kajakktilbudet på Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden i Ås kommune.

Jostein forteller entusiastisk at arbeidet med nytt kajakkanlegg er i gang, og at dette blir et supert anlegg, et løft for Breivoll Gård og et fantastisk sted for alle padle- og båtinteresserte.

- I forrige uke kom den første delen av bryggen seilende inn fjorden! Det var et nydelig syn for oss som er så glade i padleturer på fjorden, sier Jostein. 

Brygge med naust og takterrasse

Jostein legger til at arbeidet med å bygge kajakknaust oppå brygga starter mandag i uke 16. Naustet blir på ca 50 kvadratmeter og skal inneholde kajakkene, utedusj, vannposter for spyling, med mer. Her kommer også en bod på 10 kvadratmeter, og ikke minst takterrasse! Tenk å sette seg ned på takterrassen for en hvil etter padleopplevelsen...

- Vi regner med at det kommer til å ta omtrent 3-4 uker å bygge naustet. Hele anlegget blir på rundt 200 kvadratmeter og det blir liggende der hvor båtbrygga ligger nå, forteller Jostein. 

- Så, omtrent i midten av mai, kommer del to av bryggen, altså den delen man legger ut kajakken fra når man skal ut på padletur. Delene settes sammen og forhåpentlig kan anlegget tas i bruk i månedsskiftet mai/juni eller begynnelsen av juni, forklarer Jostein. 

Klart til bruk i begynnelsen av juni

I dag har Breivoll 20 kajakker på et utendørsstativ i skogkanten og kajakkutleie i Gårdskafeens åpningstid. Når det nye anlegget står ferdig, kommer det til å romme 40-50 kajakker, og utover i sesongen kommer også kanoer og robåter. Kanoene blir liggende på land, mens robåtene får plass på motsatt side av kajakkanlegget.

- Det er bare å glede seg - dette blir et anlegg for alle, lover Jostein,  for barn fra +- 10 år og opp til og med seniorer! Her vil det bli selvbetjent utleie av kajakk via nettbestilling uavhengig av Gårdskafeens åpningstid. Det er allerede satt opp mange kajakkturer og -kajakkurs for sommersesongen. 

Målet er å skape et godt aktivt padlemiljø på Breivoll

Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn, gleder seg stort over alt som skjer på Breivoll Gård nå, og ikke minst det nye kajakkanlegget.

- Vi markerte overtakelsen på Breivoll Gård i august 2019. Siden den gang har vi stått på for å utvikle stedet til glede for mange. Siden overtakelsen har vi gjennomført betydelig oppgradering og forbedringer på hovedhuset som nå er blitt et flott samlingspunkt. Nå kommer det nye flotte gapahuker, nytt sovehus i løpet av høsten og nytt kajakkanlegg nede ved vannet, sier Henning.

Henning gleder seg på alles vegne: For når det nye kajakkanlegget snart står ferdig, kan DNT Oslo og Omegn tilby et meget godt kajakktilbud.

- Her vil alle kunne leie kajakk, delta på turer, ta kurs i kajakk og forhåpentlig vil vi lykkes i å skape et godt aktivt padlemiljø. Nå gleder vi oss til sommeren og vi gleder oss til å vise frem kajakktilbudet, avslutter Henning, som selv trives meget godt i kajakk.

Artikkelen fortsetter under tegningen og bildene.

Omtrent slik vil det nye kjakkanlegget på Breivoll Gård se ut når det står ferdig i juni:

Foto: Tegning Aart Architects

Et tips på tampen:

Flytebryggen kommer.
Flytebryggen kommer. Foto: Jostein Langslet

Ønsker du å høre mer om kajakktilbudet som DNT Oslo og Omegn har og planlegger i Oslofjorden? Ønsker du kanskje å bli Nærturleder eller Aktivitetsleder i kajakk?

  • Bli med på web-møte torsdag 29. april.
  • Følg med på Friluftshuset FB-side - her blir informasjon om møtet lagt ut.

Gapahuker og sovelåve - mye skjer på Breivoll sommeren 2021!

Flytebryggen nærmer seg land.
Flytebryggen nærmer seg land. Foto: Jostein Langslet

Det flotte kajakkanlegget er bare en del av utviklingen som skjer på Breivoll akkurat nå.

Det skal nå settes opp to gapahuker, hesteskoformete, på området. Disse blir nokså like gapahukene på Sæteren Gård i Bærumsmarka. De skal settes opp av frivillige i DNT Oslo og Omegn.

Dessuten skal det bygges en ny låve - sovelåve - til erstatning for låven som ble revet for flere år siden. Låven får 28 sengeplasser i ti soverom pluss hengekøyerom. 

Dette får du mer informasjon om litt senere.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 15. april 2021