2500 km blåmerkete stier i skogene rundt Oslo er heldigvis åpne!

Nå er det kanskje viktigere enn noen  gang å komme seg ut på tur.
Nå er det kanskje viktigere enn noen gang å komme seg ut på tur. Foto: Marius Dalseg Sætre

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkete stier. Det betyr at det er nok plass til oss alle og at det er mulig å velge startsteder hvor vi ikke risikerer trengsel. Vi har samlet en rekke turforslag fordelt på de ulike områdene i Marka. I lavereliggende strøk kan du gå til fots. I høyden er det skiføre.

Den kommende uken er det ikke så mye vi kan gjøre av organisert aktivitet, men heldigvis er naturen åpen. Pakk gjerne med deg en liten sekk med varm drikke, noe godt å spise og en sitteplate og legg i veg. I noen områder er det skiføre, i andre områder er det fotturer som gjelder. I enkelte områder kan det være lurt å ha med brodder. 

Ta en titt på denne nettsiden for turforslag: Nærturer og turforslag i Marka. Her finner du oversikt over områdene i Marka og turforslag for hvert område. Du finner også lenke til utfartsparkeringer i Oslo. Du kan også gå til nettsiden ut.no og søke opp gode turforslag der.

Ønsker du å bestige topper? Sjekk ut våre 8 tips til fine toppturer i Marka

Eller ønsker du tips til rundturer? Vi har funnet frem 7 nymerkede rundturer du kan prøve. 

Ønsker du å gå skitur? I litt høyereliggende strøk er det skiføre. Sjekk føremeldingene til Skiforeningen. Her får du siste nytt om snøforhold og hvor det er skiføre i marka.

God tur!

Skrevet av Siri G. Bekkhus 23. januar 2021