Nye Finsehytta tar form

Nye Finsehytta åpner dørene 14. - 18. mai 2021. Byggeprosjektet er i rute og det er nå mulig å forhåndsbestille plass for både åpningshelgen og sommersesongen.

Gleder seg til å ønske velkommen til et helt nytt kapittel i Finsehytta sin historie!
Bestyrerne Edvar og Rigmor Sæbø gleder seg til å åpne dørene på Nye Finsehytta. Det er nå  bestemt at åpningshelgen blir selveste 17. mai helgen. Vi planlegger åpningsfest og 17. mai feiring i kjent Finse-stil. Graden av feiring avhenger selvsagt av smittevern og korona, men vi skal uansett få til å juble over en nyoppusset hytte!

Vi har nå åpnet bookingen for hele 2021 - og minner om at alle besøkende må forhåndsbestille plass. Med gjeldene smittevernregler gjelder dette for alle hytter i DNT.

Åpningstider for Nye Finsehytta sesongen 2021:

Åpningshelg/vinterhelg: 14. - 18. mai

Sommersesong: 4. juli - 10. oktober.

Her kan du bestille plass på nye Finsehytta

Vi gleder oss stort til å ønske alle velkommen - både gamle og nye venner av Finse!
Det er ventet at åpningshelgen raskt blir fullbooket, men vi håper at en ekstra lang sommersesong vil bidra til at mange får mulighet til å besøke Nye Finsehytta i 2021. Det blir en lang sommersesong og vi holder for første gang åpent til over høstferien.

Nye Finsehytta tar form
Nye Finsehytta tar form Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Byggeprosjektet på Finsehytta har vært planlagt i mange år
Den populære Finsehytta, med 16 000 overnattinger i året, har lenge hatt et stort behov for oppgradring. Det å skaffe nødvendig finansiering var den største utfordringen og da dette kom på plass i vår, kunne det endelig gis grønt lys for byggestart. Det ble et spesielt år for DNT Oslo og Omegn som eier Finsehytta. I mars ble hyttene stengt og alle aktivitetene ble avlyst. Tross dette tok foreningen sjansen på å starte byggingen, siden finansieringen var bundet til dette prosjektet.
Her kan du lese mer om byggeprosjektet og hva som blir nytt på Finsehytta.

Selvbetjeningshytta Brebua
Den nye Brebua ligger på tunet til Finsehytta og åpnet i mai 2020. Brebua har 44 sengeplasser og fungerer som en vanlig selvbetjent DNT hytte når den betjente Finsehytta holder stengt. I de periodene den betjente hytta er åpen, vil rommene på Brebua inngå i kapasiteten til Finsehytta. Dette betyr at det framover alltid vil være et overnattingstilbud i DNT-regi på Finse.
Merk at også opphold på selvbetjente DNT hytter må forhåndsbestilles, grunnet smittevern/korona.
Les mer om Brebua, se åpningstidene og bestill via UT.no

Skrevet av Kari Merete Horne 30. november 2020