Lundin bidrar til bygging av nytt sovehus på Breivoll Gård

Det nye sovehuset skal bygges i forlengelsen av det røde bygget til høyre i bildet.
Det nye sovehuset skal bygges i forlengelsen av det røde bygget til høyre i bildet. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Vi har nylig undertegnet en ny avtale med oljeselskapet Lundin Energy Norway. De vil bidra i finanseringen ved bygging av nytt sovehus på Breivoll.

De to foregående årene har Lundin bidratt med finansiering på Fuglemyrhytta og på Kobberhaughytta. Dette er utrolig viktige bidrag for oss.

Avtalens utforming er gunstig for begge parter. Lundin er opptatt av å vise samfunnsansvar ved å støtte gode formål og de ønsker også å inspirere sine ansatte til turer og aktiviteter.

Som del av avtalen får Lundins ansatte et antall gratis overnattinger på Fuglemyrhytta og på Kobberhaughytta. Disse overnattingene deles ut via konkurranser på bedriftense intranett. Det er stor interesse for tilbudet.

Bedriften får i tillegg et antall kaffe/bolle-bonger for utdeling, til å bruke i kaféene på Kobberhaughytta og på Breivoll. Dette er populært og mange ansatte blir inspirert til å dra på tur.

I avtalen inngår også et gratis kajakk-kurs for en gruppe på inntil 12 personer og Lundin har muligheter for å bestille flere kurs. Gjennom de to årene vi har samarbeidet har det blitt mange nye padlere blant Lundins ansatte. De er superfornøyde med kursene våre! Og de bestiller alltid flere kurs enn de som inngår i avtalen :-) Det setter vi stor pris på!

På Lundins intranett legges det jevnlig ut inspirasjon og turforslag, med lenker til dntoslo.no.

Mange av Lundins 350 ansatte på Lysaker har blitt godt kjent med DNT Oslo og Omegn og våre tilbud de to siste årene.
Vi gleder oss over muligheten til å inspirere flere til å få oppleve det fine nærtilbudet vi har i og rundt Oslo. Og vi ser fram til å fortsette et svært godt samarbeid!

Et sovehus med totalt 48 soveplasser vil gi et stort løft for DNT Breivoll Gård i Ås.
Et sovehus med totalt 48 soveplasser vil gi et stort løft for DNT Breivoll Gård i Ås. Foto: Erik Bergvoll

Konkrete planer foreligger og vi håper på byggestart til våren.
Sovehuset som planlegges vil få 28 sengeplasser fordelt på 8 rom og 20 hengekøyeplasser i flerbruksrom. Her blir det også garderober, doer, dusjer til kajakkaktiviteter og dagsbesøkende. Samt lagringskapasitet til drift og aktiviteter på gården.

Bygget skal utformes som en låve, slik at det passer godt inn på tunet på Breivoll Gård. Vårt mål er at det nye sovehuset vil bidra til at mange flere får oppleve det fantastiske friluftslivet som Breivoll Gård og områdene rundt har å tilby.

Bidraget fra Lundin er svært viktig - og også flere aktører er med på spleiselaget. Det gjenstår enda en del før vi har hele finansieringen på plass. Dette med finansiering er alltid en stor og viktig del av jobben når DNT Oslo og Omegn som en frivillig organisasjon skal skape nye tilbud.

Foreløpig er følgende parter med på finansieringen av den nye sovehuset:

  • Sparebankstifelsen DNB
  • Gjensidigestifelsen
  • Tippemidler fra Norsk Tipping
  • Lundin Energy Norway

Vi trenger noen flere støttespillere og jobber nå med å søke bidrag fra stiftelser og andre aktører.

Om vi kommer i mål med finansieringen, kan det bli byggestart til våren med ferdigstillelse i løpet av 2021.

Skrevet av Kari Merete Horne 24. november 2020