Fjellbanken hjelper hyttene våre

Se den flotte spisesalen på Sota Sæter! Nybygget kom opp i sommer, med støtte fra Fjellbanken.
Se den flotte spisesalen på Sota Sæter! Nybygget kom opp i sommer, med støtte fra Fjellbanken. Foto: Silje Lilleengen

DNT hytta Sota Sæter har nå fått en flunkende ny spisesal. Dette er et synlig og flott resultat av samarbeidsavtalen med Fjellbanken!

3-årig samarbeidsavtale med Fjellbanken
Det er gledelig å fortelle at vi har inngått samarbeid med SpareBank 1 Lom og Skjåk. Dette er et samarbeid mellom to aktører med sammenfallende interesser og verdier. Vi er begge opptatt av å løfte fram og bidra til unike naturopplevelser i den fantastiske Nord- Gudbrandsdalen og å styrke viktige reiselivsbedrifter.

DNT Oslo og Omegn som eier og driver hyttene, har en stor og viktig oppgave med å videreutvikle og oppgradere de populære DNT-hyttene. Banken går inn med midler som vil bidra til planlagte utbedringer. De tre første årene er avtalen konkret knyttet til den betjente DNT hytta Sota Sæter, som ligger i Skjåk Kommune.

Samarbeidsavtalen gir oss også mulighet til å dra i gang aktiviteter til glede for både DNT-medlemmer og bankens kunder.

Dette forteller eiendomssjef Jan Erik Reiten i DNT Oslo og Omegn.

Som Fjellbank kunne vi ikke truffet bedre
- Å styrke lokal virksomhet har vært viktig i vår vurdering av samarbeidsavtalen. Reiselivet er ei stor og viktig næring i vårt område og et slikt prosjekt gir positive ringvirkninger. For banken er det viktig å tenke langsiktig, tenke hvordan vi kan utvikle oss på best mulig måte, slik at vi fortsatt kan være en selvstendig lokalbank, som støtter og driver frem lokalt næringsliv og som gir millioner tilbake til stort og smått i bygdene våre hvert år. Da må vi ha gode strategier og en av de var å velge en viktig og riktig samarbeidspartner i DNT Oslo og Omegn. Som Fjellbank kunne vi ikke truffet bedre. Vi jobber for veldig mye av det samme, det nære, det ekte, det solide. Dette samarbeidet ser vi veldig frem til.

Adm. Banksjef Unni Strand.

Bestyrerne Ove og Silje Lilleengen, sammen med Kristin Nygård Lonbakken fra Fjellbanken. På befaring den 1. juli i år.
Bestyrerne Ove og Silje Lilleengen, sammen med Kristin Nygård Lonbakken fra Fjellbanken. På befaring den 1. juli i år. Foto: Kari Merete Horne

En etterlengtet utbygging!
Den betjente DNT hytta Sota Sæter ligger vakkert til i Skjåk, i Breheimen Nasjonalpark. Hytta består av flere bygninger rundt et koselig tun. For mange er dette en av de aller fineste DNT-hyttene. Men den gamle spisesalen var liten og trang og det har i mange år vært et stort ønske å få muligheten til å utvide denne.

For bestyrerne Silje og Ove var gleden stor da samarbeidsavtalen med den lokale banken ble inngått. Gjennom sommeren har et nytt tilbygg kommet på plass, i klassisk stil som passer perfekt til den vakre hytta. Det nye bygget kom opp i rekordfart, med byggestart i mai og fiks ferdig spisesal i begynnelsen av august.

Alle arbeider er utført av lokale entreprenører og håndverksbedrifter, noe som skaper positive ringvirkninger i bankens område. Også alt av møbler og lamper er kjøpt inn fra lokale bedrifter.

En stor takk rettes til de lokale bedriftene:

  • Laft og tømrerarbeid: Flaten Bygg
  • Betongarbeid: SEBB
  • Graving: Kjell M. Bøhle
  • Elektro: Bismo Elektro
  • Møbler: Møbler fra Lom AS.

Spennende samarbeid!
DNT Oslo og Omegn har et stort ansvar for å vedlikehold og å videreutvikle de 105 hyttene som foreningen har ansvaret for. Vi er helt avhengig av støtte fra gode samarbeidspartnere.

Sparebank 1 Lom og Skjåk - Fjellbanken, har et bankende hjerte for Nord Gudbrandsdalen. Akkurat som DNT Oslo og Omegn! Derfor gleder vi oss til å ta fatt på dette samarbeidet. Sammen vil skape mange positive ringvirkninger. Banken vil også komme med gode tilbud til våre medlemmer. Følg med i ukene som kommer!

Bli bedre kjent med Fjellbanken:
"Gjennom tre århundrer har SpareBank 1 Lom og Skjåk slått djupe røt i dei eventyrlege dalføra kransa av fjellområda Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane, Breheimen og Reinheimen." Les mer på bankens nettside.

Utsikt ned mot Sota Sæter. Bildet er tatt fra stien opp mot Tverrådalskyrkyrkja.
Utsikt ned mot Sota Sæter. Bildet er tatt fra stien opp mot Tverrådalskyrkyrkja. Foto: Kari Merete Horne

Skrevet av Kari Merete Horne 10. september 2020