Nytt turkonsept i sommer!

Trine Marie Johansen er bestyrer på Skogadalsbøen Turisthytte i Jotunheimen og ønsker velkommen til deltagerne på baseturene med opphold på én hytte.
Trine Marie Johansen er bestyrer på Skogadalsbøen Turisthytte i Jotunheimen og ønsker velkommen til deltagerne på baseturene med opphold på én hytte. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Vi har laget helt nye fjellturer, i tråd med koronaanbefalingene. Det blir baseopphold på samme hytte og med turledere som leder flotte dagsturer til kjente og ukjente turperler.

Denne sommeren blir DNT-turene våre i fjellet litt annerledes enn tidligere år. De første turene har vi planlagt sammen med bestyrerne på de betjente hyttene - og bestyrerne gleder seg veldig til dette. For nå kan du velge deg turer med noen  døgn på en av våre perler i fjellet! 

Du vil se at disse turene har ordene "Ny tur" i tittelen. Dette har vi gjort for at du skal være helt trygg på at denne turen er tilpasset koronasituasjonen.

Her finner du de nye turene:

For voksne: Les om og meld deg på: Nye DNT-turer på fjellet for voksne

For seniorer: Les om og meld deg på: Nye DNT-turer på fjellet for seniorer

Barnas Turlag sine turer går tilnærmet som normalt, men hytte-til-hytte-turene er tatt ut. Les om fjellturene med Barnas Turlag Oslo og Omegn.

Om vårt nye turkonsept

 • Turdeltakerne bor fast på én hytte:
  • Med flere dager på samme hytte, opplever du mer enn du ville gjort med et kort opphold
  • Mange turmuligheter ut fra hytta sammen med trygge, erfarne turledere fra DNT Oslo og Omegn - trygt og godt for deg
  • På de betjente hyttene blir alle måltider servert
  • Du kommer deg til utgangspunktet med egen bil, eventuelt kan du selv velge å reise kollektivt 
  • Du er en del av en gruppe - sosialt og hyggelig
  • Om du ikke har noen å reise med, er det veldig fint å være i en gruppe

Vi avlyser og fjerner "de gamle" turene

Vi er også i ferd med å avlyse og fjerne alle de "gamle" fjellturene for voksne og seniorer  fram til og med 15. august. Disse har ligget i Tursøket vårt siden tidlig på året. De ble laget før koronaviruset kom og vi avlyser blant annet fordi selvbetjeningshyttene ikke har bookingmulighet ennå, pga kapasiteten på de betjente hyttene og fordi det er usikkerhet i forbindelse med offentlig transport. 

 • Alle som har meldt seg på disse turene, vil bli kontaktet.
 • I løpet av noen dager vil ingen av disse turene være synlige på nettsiden vår. Da ser du kun turene med "Ny tur" i tittelen - og disse er du hjertelig velkommen til å melde deg på!
Bestyrer på Bjørnhollia ønsker velkommen til tre døgn med turer i området.
Bestyrer på Bjørnhollia ønsker velkommen til tre døgn med turer i området. Foto: Kari Merete Horne

Vi kommer tilbake med informasjon hvis det blir mulig å gjennomføre våre planlagte fjellturer med start fra og med 16.august. Kanskje blir det også mulig å sette opp nye hytte-til-hytte-turer i slutten av august og i september, som rundturer med besøk på betjente hytter.

Les også DNTs artikler Turer og aktiviteter i 2020 og  Endelig klart for nye DNT-turer. Her finner du mye nyttig informasjon.

Hold deg oppdatert på Folkehelseinstituttets nettside om koronaviruset.

Ved Gjendesheim.
Ved Gjendesheim. Foto: Morten Noremsaune

Skrevet 1405, oppdatert 19052020.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 14. mai 2020