Kom deg ut-dagen - aktiviteter for alle!

KOM DEG UT-dagen
KOM DEG UT-dagen

Søndag 6. september ønsker vi små og store velkomne til utedag rundt om i Oslo og Akershus! Det er Friluftslivets Dag, og DNT Oslo og Omegn med sine 9 turlag inviterer til fjorten Kom deg ut-arrangementer og -turer!

Se aktivitetskalenderen vår.

Sognsvann:

Når Friluftslivets dag ved Sognsvann arrangeres igjen søndag 6. september, stiller DNT Oslo og Omegn med egen stand. Her kan du løse TurTipp-oppgaver, prøve EKT-løype, balansere på slakk line og få tips om turer og hytter i Marka og på fjellet. Ta med hele familien til en aktiv dag ved Sognsvann - vi er der fra kl. 9:30 til 15.

Bogstad:

Bor du nærmere Bogstad Badeplass? DNT Oslo og Omegn inviterer til en morsom utedag med aktiviteter for små og store som TurTipp-konkurranse, natursti og pinnebrødsteking. Her vil vi være sammen med mange andre lokale lag og foreninger, og dere kan være med på friluftyoga med Yogaloftet og eventyrstund med Søstrene fra Værket. Og et musikk-korps kommer og underholder oss! Vi bidrar med tips til turer i Marka og på fjellet, samt informasjon om hytter, ruter og medlemskap. Velkommen ved Bogstad badeplass kl. 11-15.
Kanskje du vil være med på en hyggelig tur langs den frodige og bortgjemte Mærradalsbekken? Turledere fra Oslo elveforum og DNT viser vei . Møt opp ved rundkjøringen i Røahagen klokken 11.Turen avsluttes ved Bogstad badeplass hvor alle de forannevnte aktivitetene foregår.

Asker Turlag:

Asker Turlag inviterer voksne og barn til Hovdehytta fra kl. 11 til 15. Møt opp ved utfartsparkeringen nedenfor Solli Gård mellom kl.  10 og 13. Her får dere informasjon, TurTipp-skjema, med mer. Merket løype fra parkeringsplassen. Bemerk at det ikke er mulig å trille barnevogn etter Vestlia, så ta med bæremeis til denne kilometeren. Ta med mat og drikke - bålpannen står klar ved Hovdehytta.

Bærum Turlag:

Møt opp ved Burudvann, Fossum, Skytterkollen eller Øverland kl. 11. Da leder turledere an opp til Brunkollen. Det blir merket rute og natursti fra alle fire utgangspunkter. Ved Burudvann blir det grilling og pinnebrød, eventurstund med Helga Samset og markaviser med Per Vollestad, barna kan prøve seg på slakk line, og det blir mye moro for liten og stor. Velkommen!

Nannestad Turlag:

Turlaget inviterer til familiedag ved Vikkelihytta i Nordåsen. Masse moro som kanopadling, natursti, tegning, grilling og hesteskokasting. Ta med mat og drikke og noe å sitte på.

Du kan også være med på to flotte fellesturer: Kløvberget til Vikkeli med avmarsj kl. 9 eller Vikkeli til Klofjell med avmarsj kl. 14.

Ullensaker turlag:

Bli med turlaget på hyggelig søndagstur til Sandtjernhytta i Mogreina, sammen med speidere fra Jessheim KFUM/KFUK som sørger for at det blir en morsom dag for de minste. Ta med noe å sitte på, drikke og mat - gjerne grillmat. Grillen er varm fra kl. 12. Arrangementet varer til ca kl. 15.

Eidsvoll Turlag:

Bli med til familiesamling på Pressand ved Hurdalsjøen fra klokken 12-15! Her blir det leker og TurTipp for voksne og barn. Eidsvoll Turlag stiller med pølser og svelerøre.

Oppegård Turlag:

Møt opp ved billettbua i bunnen av Ingerkollen slalåmbakke kl. 11, og bli med på tur til Kjerringnebba, ei halvøy nord i Gjersjøen. Turen er ca 2 km én veg og går på merket sti som ikke egner seg for barnevogn. Natursti undervegs. Ta gjerne med fiskeutstyr.

Vestby Turlag:

Vestby Turlag ønsker velkommen til hyggelig arrangement på tunet på Ødemark kl. 11-15. Her blir det natursti og TurTipp, eventyrsti, leker for små og store, og besøk hos dyra på beite.

Ås Turlag:

Velkommen til familieaktivitesdag på Vardåsen fra kl. 11-16. Møt opp mellom kl. 11 og 14 på P-plassen ved Follo Futura. Det er ca 2 km herfra og inn til Vardåsen. Natursti og andre aktiviteter for små og store!

Turkameratene Nittedal Turlag:

Turlaget inviterer alle ut på tur! Møt opp i GIFs skianlegg i Bjønndalen, Skytta fra kl. 11 til 15. Det blir spennende aktiviteter for små og store, grilling av pølser og skaukaffe på bål.

Grønliåsen, Søndre Nordstrand:

DNT Oslo og Omegn inviterer til en hyggelig søndagstur i vakre Grønliåsen - møt opp ved Prinsdalshallen kl. 11. Kort tur går opp til Solkollen, det er natursti undervegs og premie til heldige vinnere på toppen. Denne turen passer for de minste. Lang tur går på ukjente stier rundt på Grønliåsen. Ta med sitteplate, mat og drikke. Velkommen!

Les mer om alle arrangementene og turene på Kom deg ut-dagen 6. september 2015.

Fra Kom deg ut-dagen på Sognsvann i 2013.
Fra Kom deg ut-dagen på Sognsvann i 2013. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Skrevet av Siri G. Bekkhus 20. august 2015