Ny hytte åpnet i Østmarka

Søndag 1. september ble Fiskelaushytta åpnet.

Over 200 fremmøtte fikk med seg åpningen av Fiskelaushytta i Østmarka.

– Nå har vi fått et fint hytte-nettverk i Østmarka som gir gode muligheter for folk å legge ut på hytte-til-hytte-turer i Marka, forteller Marka-inspektør Janet Bydal.

– Fiskelaushytta er en fin, liten hytte som ligger nær vannet Fiskelausa. Der ligger det to kanoer til utlån for de som booker hytta, forteller Bydal som mener dette er en hytte som passer spesielt godt for småbarnsfamilier.

– Hytta har fire sengeplasser, to soverom, et fint lite kjøkken og en koselig stue. Det er også en barneseng der, så dette er en hytte som passer utmerket for småbarnsfamilier som drømmer om å bynære utflukter, sier Bydal og viser til den korte ankomsten om man går fra Losby Gård.

Det er nystiftede Lørenskog Turlag som har gått i bresjen for å gå til anskaffelse av Fiskelaushytta.

– Lørenskog Turlag skal ha mye honnør for at denne hytta nå er tilgjengelig for allmenheten. De har stått på noe voldsomt og har fått på stand hytta på rekordtid. Vi er mektig imponert over dugnadsinnsatsen, sier hun.

Siden stiftelsen 10.januar 2019 har Lørenskog Turlag gått ut i hundre. De har fått 20 nyutdannede turledere i år og i løpet av våren har turlaget arrangert 18 nærturer som er åpne for alle. I høst planlegges det mer enn 46 nærturer. 8000 deltakertimer har det blitt så langt, samtidig som de har vært svært delaktig i etableringen av Fiskelaushytta.