Giftet seg i Hovinkoia

Katrine Moen og Øystein Slemmen tvilte ikke da muligheten til å gifte seg i Hovinkoia dukket opp.
Katrine Moen og Øystein Slemmen tvilte ikke da muligheten til å gifte seg i Hovinkoia dukket opp. Foto: Sidsel Wilberg Moen

Da Katrine en dag i vinter var inne på facebook og leste at det ville være mulig å gifte seg i Hovinkoia på Norsk Folkemuseum 8. juni, tok det én time til vielsen var booket og gjestene invitert!

Hvorfor sånt hastverk, spør kanskje du. Øystein kan forklare:

- Årsaken til at vi valgte å gifte oss på en DNT-hytte var at vi er så veldig glad i friluftslivet og Turistforeningen, samt at vi møttes på en DNT-hytte - nemlig Finsehytta.

Han legger til at de egentlig hadde planlagt å gifte seg før de fikk barn, men så rakk vi ikke det. Tre barn kom "trillende", og så bestemte vi oss for å vente til vi var ferdige med spedbarnstiden. Men vi hadde ennå ikke klart å komme i gang med planleggingen, for det er så smått travelt med tre små barn, sier Øystein. Så da Katrine kom over muligheten på Hovinkoia, gikk det raskt. Vi var umiddelbart enige om at dette måtte være midt i blinken for oss, så vi meldte oss på og ga våre nærmeste umiddelbart beskjed om å holde av pinsehelgen.

Så etter turen fra Bergen til Oslo, der de fleste gjestene bor, kom familien frem til Friluftsmuseet på Norsk folkemuseum. - Da minstejenta midt under vielsen kommenterte til mora si som holdt henne på armen "Se, en bæ!", ja, da var dagen fullkommen for oss! Det var slik vi ønsket oss vielsen, ja, helt perfekt for oss, sier Øystein.

Senere i sommer blir det nok familietur på fjellet igjen. For det gikk så fint da de var på sin førse tur med alle barna på en selvbetjent hytte i fjor høst forteller Øystein. Og legger til at han føler seg priviligert som nå gjennom arbeidsgiveren sin også er med på å bygge Nye Brebua ved Finsehytta.

De tre barna var med da Oslos ordfører Marianne Borgen viet brudeparet Katrine og Øystein i Hovinkoia.
De tre barna var med da Oslos ordfører Marianne Borgen viet brudeparet Katrine og Øystein i Hovinkoia. Foto: Gro Eli Svendsen Slemmen.

Vær turist i eget nærområde: Besøk Norsk Folkemuseum på Bygdøy

Er det lenge siden du besøkte Norsk Folkemuseum? Ta en tur, da vel. Det er enkelt å komme seg dit med offentlig kommunikasjon. Og i sommer er det mulig å komme inn i Hovinkoia de fleste dagene, når hytta er bemannet med hyttevakt fra DNT Oslo og Omegn. Hovinkoia ligger i Friluftsdelen på Norsk Folkemuseum på Bygdøy.

Frivillig oppdrag: Hyttevakt på Hovinkoia

Kanskje kan du tenke deg å være frivillig hyttevakt i Hovinkoia - en dag eller flere? Ta kontakt på info@dntoslo.no så får du mer informasjon om hyttevakt. Hvis du ikke allerede har tatt Folkemuseets kveldskurs for hyttevakter på Hovinkoia, kan vi fortelle at det arrangeres kurs både 2. juli og 6. august. Les artikkelen Spennende oppdrag til våre frivillige Her finner du all informasjon.

Les mer om Norsk Folkemuseum, Friluftsmuseet med Hovinkoia.

DNT hytta Hovinkoia ligger på en liten topp på Norsk Folkemuseum
DNT hytta Hovinkoia ligger på en liten topp på Norsk Folkemuseum Foto: Kari Merete Horne

Litt om Hovinkoias historie:

  • Åpnet i 1937
  • Var forløperen til mange av dagens DNT-hytter
  • Arkitekt: Henrik Nissen d.y. Levert av A/S Eker Dampsag
  • Har ligget i den sørøstlige delen av Holleia, 230 m.o.h. i Ringerike i Buskerud. Ny hytte er satt opp her 
  • Sommeren 2016 sto Hovinkoia i Slottsparken i forbindelse med kongeparets 25 års jubileum
  • Etter oppholdet i Slottsparken ble Hovinkoia plassert permanent på Norsk Folkemuseum
Også i sommer ønsker DNT Oslo og Omegn sine frivillige velkommen inn i Hovinkoia.
Også i sommer ønsker DNT Oslo og Omegn sine frivillige velkommen inn i Hovinkoia. Foto: Kari Merete Horne
Sommeren 2016 sto Hovinkoia i Slottsparken i Oslo
Sommeren 2016 sto Hovinkoia i Slottsparken i Oslo Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 25. juni 2019