Sommeråpning på betjente hytter i fjellet

Fra tidligere sommeråpning i Jotunheimen.
Fra tidligere sommeråpning i Jotunheimen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Lørdag 29. juni markerer vi at alle de 21 betjente hyttene i fjellet har åpnet (Finse åpner søndagen). Noen av hyttene har  større arrangementer, mens andre hytter byr på ekstra god middag og kanskje en fjell-quiz. Uansett: Alle bestyrerne ønsker hjertelig velkommen til sommerfjellet!

På alle de betjente hyttene markeres sommeråpning med ekstra god mat og kanskje en fjell-quiz lørdagen. Disse hyttene ligger i Jotunheimen, Breheimen, Skarvheimen, Rondane, på Hardangervidda, på Dovrefjell, i Femundsmarka og i Langsua. Ta kontakt med hytta du ønsker å besøke for å høre om de skal ha et spesielt arrangement.

Her finner du en side med alle DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Eller se hyttene i ut.no

Noen av hyttene har allerede åpnet. De resterende bestyrerne er i disse dager på veg opp på sine respektive hytter for å gjøre alt klart for gjestene. Vi kan tipse om følgende arrangementer:

Jotunheimen

Glitterheim

Bli med på soloppgangstur til Glittertind - bestyrerne arrangerer tur for alle gjester. Virkelig en opplevelse å få med seg!
Det blir koldtbord med lokale delikatesser som betjeningen lager på kjøkkenet på Glitterheim.
Det er nå ideelle forhold for turer til Glittertind. Og det er helt supert å renne ned igjen på romperacer som du låner på hytta! 
Nettside: Glitterheim

Gjendesheim:

Vertskap Marius ønsker velkommen med "Sommerstart" over Besseggen. Han forteller at det er fin-fine forhold over Besseggen og Knutshø.
Nettside: Gjendesheim

Fondsbu: 

Solbjørg inviterer til åpningsfest med intet mindre enn 4-retters middag lørdag. Dessuten blir det arrangement i Vinjebua lørdag ettermiddag, foruten åpning av ny trasé Fondsbu-Torfinnsbu, på Historisk Vandrerute Jotunheimen, snorklipping og invitasjon til tur med turleder. 
Nettside: Fondsbu

Fra fjorårets sommeråpning på Fondsbu. Bestyrer Solbjørg Kvålshaugen forteller om Aasmund Olavson Vinje, ved Vinjestoga på Eidsbugarden.
Fra fjorårets sommeråpning på Fondsbu. Bestyrer Solbjørg Kvålshaugen forteller om Aasmund Olavson Vinje, ved Vinjestoga på Eidsbugarden. Foto: Kari Merete Horne

Skarvheimen

Iungsdalshytta

Vertskap Jarle på Iungsdalshytta fyrer opp grillen på ettermiddagen, hvis været tillater det. Ellers byr han på god middag og spennende  fjellquiz. 
Nettside: Iungsdalshytta

Geiterygghytta

Geiterygghytta markere sommeråpningen med trubadur som skaper god stemning i sommarsola, samt deilig mat.
Nettside: Geiterygghytta


Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

På Aurlandsdalen Turisthytte blir det et hyggelig arrangement. To "grillmestere" kommer på besøk lørdag. De kommer til å fylle grillen med lekker fjellørret og velsmakende pølser ute på tunet når gjestene kommer fra tur! Selvsagt gratis for hyttegjestene.
Nettside: Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

Rondane

Rondvassbu

Rondvassbu markerer sommeråpningen med grilling og servering utendørs hele dagen. Her er du garantert et yrende folkeliv!
Nettside: Rondvassbu

Rondvassbu Turisthytte.
Rondvassbu Turisthytte. Foto: Eivind Haugstad Kleiven
Skogadalsbøen Turisthytte uke 25 2019.
Skogadalsbøen Turisthytte uke 25 2019. Foto: EIvind Haugstad Kleiven
Bruene i DNT Oslo og Omegn sine rutenett settes ut til sommersesongen.
Bruene i DNT Oslo og Omegn sine rutenett settes ut til sommersesongen. Foto: EIvind Haugstad Kleiven

Artikkelen er oppdatert 24. og 27. juni 2019.

Skrevet av Siri G. Bekkhus 24. juni 2019