Fellestur? Ja! 

Nå vet jeg at det er både trygt, morsomt og hyggelig å være med på fellestur med DNT Oslo og Omegn. I hvert fall når turlederen heter Gerda Grøndahl - og når turen går innom Liomseter!

Foto: DNT Oslo og Omegn
Foto: Siri G. Bekkhus
Foto: Siri G. Bekkhus

Gerda lager pannekaker - til 12!

Rune Herikstad (i mitden på bildet over) og Karin Kleinwächter (til høyre) har vært med turleder Gerda Grøndahl (til venstre) på trekant-tur i

Langsua (Huldreheimen)

. Trekant i denne forbindelse dreier seg om å starte på

Liomster

, gå til den selvbetjente hytta

Haldorbu

dagen etter, og påfølgende dag  til

Storkvelvbu

. På de selvbetjente hyttene lager Gerda pannekaker til frokost til hele turfølget på 12 personer! Så sant det er pannekakemix på den selvbetjente hytta, da. Oppfordring går til selvbetjent-sjef Tor Martin i Driftsavdelingen: Sørg for at det er pannekakemix på alle de selvbetjente hyttene!

Nye venner og mye godt humør

- Dette var mitt første turlederoppdrag denne sommeren, sier Gerda. Gruppen har fungert meget godt, med 2 svenske, 3 tyske og resten norske deltakere, hvorav 4 menn og 8 damer. - Jeg forbereder meg godt og har med info-ark om området vi skal gå, hyttene vi besøker og om DNT. Så har jeg laget en quiz som vi løser den første førset kvelden. Det skaper også samhold og godt humør. På denne turen har alle snakket engelsk når de som ikke kunne norsk var i nærheten - turen ble faktisk et lite oppfriskningskurs i engelsk også, smiler Gerda. Og jeg tror mange har fått nye, gode venner.

Første fellestur - challenging!

Greg Huetinck kommer fra California, bor i Stockholm og er nå på sin aller første fellestur i fjellet! Han has fallen in love with de norske fjellene, og det har kjæresten fra Stockholm også. Greg forteller at det har vært fantastisk å hugge ved til ovnen på de selvbetjente hyttene, ganske skummelt å gå på snøen, and I was afraid it should be too easy, this hike, but it ha been challenging.

Neste mål er fellestur i vinter, før Greg og kjæresten vil utfordre de norske fjellene på egen hånd...

Liomseter

"Trekanten i Huldreheimen" startet og endte på koselige Liomseter som ligger så idyllisk til i Langsua (Huldreheimen). Her sørger Annette Taugbøl og Kim Magnus Bærum for at alle har det hyggelig, spiser godt og trives. Denne lørdagen i begynnelsen av juli var det godt og vel 50 personer som spiste seg  gode og mette på deilig 3-retters middag før kveldsprat på tunet og en god natts søvn i behagelige senger på koselige rom på Liomseter. Ja, hit vil jeg tilbake!

Foto: Siri G. Bekkhus

Skrevet av Siri G. Bekkhus 14. juli 2015