Inviterer til park til park-runde

Leder i DNT Ung Oslo, Johanne Grue Reiten
Leder i DNT Ung Oslo, Johanne Grue Reiten

DNT Ung Oslo og Ruter inviterer deg i dag med på park til park-tur i Oslo. 

- Både vi og Ruter ønsker å synliggjøre hvor utrolig lett det er å komme seg på tur med kollektivtransport her i Oslo. Det ligger så mange parker sentralt til i Oslo sentrum, og ikke minst øyene i Oslofjorden, som er veldig lett tilgjengelige. Vi ønsker å minne om at de bare ligger en holdeplass unna, sier DNT Ung Oslo-leder Johanne Grue Reiten.

Oppmøte for park til park-runden er rett utenfor Tøyen T-banestasjon i retning Tøyen skole, klokken 17. Dette er et uformelt arrangement for alle som ønsker å være med oss på tur. Arrangørene anbefaler derfor alle å ta med seg en vannflaske, og ikke komme på tom mage.

Foreløpig har 40 deltakere meldt sin ankomst, men Grue Reiten sier det er fritt fram å møte opp.

- Vi vil ha med oss så mange som mulig av de ungdommene som er i Oslo om sommeren, slik at flest mulig får sett de mulighetene vi har her i byen.

Hun tror mange vil få en følelse av å være turist i egen by.

- Vi er ofte veldig godt kjent i vår egen bydel, men straks man kommer utenfor den så er det mye nytt som møter en. Vi har Norges desidert beste kollektivtilbud og man kan komme seg til alle kanter av Marka og alle øyene i Oslofjorden nesten når som helst. Så vi håper å få synliggjort litt av tilbudene vi har her i Oslo, forteller Reiten og legger til:

- Det som er så praktisk med Marka, parkene våre og Oslo-øyene er at de er så nærme. Man kan lett ta seg en kveldstur etter jobb eller skole, og på den måten få seg en liten avbrekk fra hverdagen. For vi har et vell av muligheter rett utenfor dørstokken vår.