Christian Reusch ny styreleder

Christian Reusch, styreleder i DNT Oslo og Omegn
Christian Reusch, styreleder i DNT Oslo og Omegn Foto: Eivind Haugstad Kleiven

48-åringen fra Oslo tar nå fatt på vervet som styreleder i DNT Oslo og Omegn.

– Min viktigste oppgave blir å holde fast i den gode utviklingen foreningen har hatt de siste årene som har vært veldig imponerende. Min jobb blir å få styret til å samarbeide godt og, sammen med de ansatte og andre frivillige, gi vårt bidrag til at foreningen fortsetter i dette gode sporet, sier Reusch.

Firebarnsfaren har en travel hverdag som partner i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig og bruker Marka hyppig for å koble av.

– Jeg har alltid likt å være ute og jeg merker at når jeg har en jobb der jeg hovedsakelig er inne, så er det viktig for meg å være ute når jeg har fri. Vi bor rett ved Marka, så jeg går nok under kategorien ivrig Marka-bruker. Jeg har blitt ganske godt kjent der med årene, forteller Reusch.

Norge rundt
Han har nesten 20 år med ulike verv som strekker seg fra rådsmedlem til medlem i landsstyret og har bred kjennskap til Turistforeningen. I fjor sommer da familien på seks la ferien til Rogaland og Lysefjorden kunne de krysse av å ha vært i alle landet fylker – og han presiserer at dette var før regionsreformen.

– Vi har et fantastisk land og vi er veldig glad i norgesferier. Så vi har vært mye rundt om de siste årene.

Men det er ikke bare til fjells eller blant Markas koller og tette granskog Reusch er godt kjent. I lovverket er han vel så god til å navigere seg fram og i 2010 ga han, sammen med Jens Bugge, ut boken «Håndbok for markaloven».

– Markaloven kom for ti år siden, men etter min mening er den komplisert skrevet. Så Jens Bugge og jeg satt oss ned og prøvde å sette oss inn i loven og forklare hvordan den skulle forstås og brukes. I ettertid har vi fått høre fra mange at det er en bok som på en forståelig måte beskriver praktiske ting ved loven, forteller han.

Storslått satsing på bynært friluftsliv
Reusch er imponert over den offensive satsingen på bynært friluftsliv vi har sett de siste årene.

– Når man ser på Friluftshuset og Fuglemyrhytta så er det store suksesser. Jeg var med da man i sin tid slo sammen DNT Oslo og Akershus med Oslo og omegn turistforening, til den foreningen vi kjenner i dag. Den ene delen jobbet med fjellet og den andre med Marka. Det var mange som var redd for at Marka og de bynære tilbudet skulle få for lite oppmerksomhet etter sammenslåingen. I ettertid ser vi at det har vært en veldig heldig sammenslåing og det har blitt en fin helhet.

Den ferske styrelederen tror fokuset på inkludering vil være viktig i årene som kommer.

– Overordnet tror jeg det er en viktig dimensjon av det vi driver med. Oslo er en by med en sammensatt befolkning og det er viktig at vår organisasjon tar høyde for det. Vi skal ha et tilbud som er aktuelt og attraktivt uansett hvor man bor, hvor man kommer fra og hvilken tilhørighet man har.