Ryddeuka 2019 - Bli med på vårrengjøring i skogen!

Så grønt og fritt for søppel ønsker vi å ha det i skogen. I uke 19 kan du bli med og gjøre en innsats for at nærområdene skal bli slik
Så grønt og fritt for søppel ønsker vi å ha det i skogen. I uke 19 kan du bli med og gjøre en innsats for at nærområdene skal bli slik Foto: Mari Kolbjørnsrud

Neste uke - uke 19 - er den store Ryddeuka! Da tar vi med søppelposer og hansker på turene vi arrangerer i nærområdene og plukker med oss søppelet vi finner i skogen! Søppelet blir veiet, og det trekkes en verdig vinnergruppe. 

Velkommen med på hyggelig tur i nærmiljøet.
Velkommen med på hyggelig tur i nærmiljøet. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Nærturer/Aktiv i 100 

Bli med på en eller flere av de 11 Nærturene som går i tidsrommet 3. til og med 9. mai. Nærturene på Ellingsrud, Tøyen, Ammerud, Bøler, Skøyen, Hovseter, Mortensrud, Furuset, Tonsenhagen, Sognsvann og SøndreNordstrand skal ut på sin "vanlige" tur, men denne gangen med pose og hansker. Ikke et ispapir skal ligge igjen når vi har passert!

Ikke vært med på Nærtur ennå? Dette er enkle turer med turleder, de er gratis og uten krav til medlemskap, de går på stier og turveier i nærheten av der folk bor og varer i 2-3 timer. Det er ingen påmelding, bare å møte opp. Turene går ut fra offentlig kommunikasjon.  Les mer: Om de 11 Nærturene fra 3. til og med 9. mai.

Bli med og gjør en innsats i Miljøhovedstadsåret!
Bli med og gjør en innsats i Miljøhovedstadsåret! Foto: Line Hårklau
På denne Trilleturen får du ikke bare frisk luft og en god prat, du kan også rydde søppel.
På denne Trilleturen får du ikke bare frisk luft og en god prat, du kan også rydde søppel. Foto: DNT Oslo og Omegn

Trilletur: 

Foreldre med barn i barnevogn? Bli med på trilleturen fra Skar og inn til Øyungen i Nordmarka onsdag 8. mai.
Turen er åpen for alle foreldre med barn i barnevogn, turleder viser vei, turen er gratis og matpakken spises i det fri. Her skal det også plukkes søppel :-)
Les om Trilleturen 8. mai

Seniorturer:

7. og 8. mai kjører Turbussen til Ljanselva hvor gruppen går til Hvervenbukta. Turene er åpen for alle seniorer, det er ingen påmelding – bare å møte opp på avgangspunktene senest 10 minutter før avgang. Turledere er med hele vegen, og disse to turene har en deltakerpris. Vi nyter utsikten over fjorden og plukker med oss søppelet vi måtte finne!
Les mer om Seniorturene Ljanselva - Hvervenbukta

Osloonsdag - tur for de unge.
Osloonsdag - tur for de unge. Foto: Sindre Nikolai Aker

Osloonsdag – for de unge:

Onsdag 8. mai drar ungdommen ut på tur fra Tigern ved Oslo S og til Storhaug, et suverent utsiktspunkt i Lillomarka. Turledere i røde DNT-vester leder an, turen er gratis å være med på, og alle plukker søppel i skogen. Passer for alle fra 13 - 30 år.
Les mer om Osloonsdag - tur for de unge fra Tigern til Storhaug.

Gøy på Lek deg sprek.
Gøy på Lek deg sprek. Foto: Marius Dalseg Sætre

Lek deg sprek – for barn:

Tirsdag 7. og torsdag 9. mai kan barn i alderen 7 - 12 år på Holmlia, i Gamlebyen, på Furuset og på Ammerud møte opp for lek og spennende aktiviteter, ledet av DNTs aktivitetsledere. Lek deg sprek er gratis, åpent for alle og det er ingen påmelding. Denne uken blir det også søppelplukking. Les mer om Lek deg sprek 7. og 8. mai.

DNT Oslo og Omegn er stolt samarbeidspartner av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

DNT Oslo og Omegn samarbeider med Rusken om Ryddeuka.