Drømmepåske i vente

Værmeldingene for Sør-Norge har et fellestrekk: Sol, sol, sol.

Påsken står for døren og værgudene har virkelig tatt på seg spanderbuksene. På Hardangervidda og i Skarvheimen meldes det om drømmeforhold. 

Bestyrer på Litlos, Jarle Viskjer, sier de er godt i gang med påska på Hardangervidda og melder om strålende forhold. Viskjer kvister i dag stikkaløypa til Hellevassbu og markerer med det at påsketrafikken for åpnet. 

Litlos i vinterdrakt.
Litlos i vinterdrakt.

I Skarvheimen, nærmere bestemt på Geiterygghytta, har John og Marit Wøllo allerede holdt åpent siden 1.mars. De første påskegjestene har allerede kommet og alt ligger til rette for en drømmepåske på Geiteryggen.

- De hvite toppene i Skarvheimen ligger bada i strålende sol. Med gnistrende føre og sol fra skyfri himmel går vi mot tidenes eventyrpåske, kvitrer vertinnen på Geiterygghytta og legger til:

- Du kan fortsatte få plass, vi har ledige senger. Det er alltid plass til en på en DNT-hytte. Kalde netter og sol om dagen gir flott skiføre og ypperlig forhold for påskehareklekking. God påske og kom deg til fjells.

På Sota Sæter i Breheimen har de allerede fått besøk av vinterens første gjest som har fullført MASSIV. Men det er ikke bare lange hytte-til-hyttet-turer fra fjellområde til fjellområde Sota har å by. De nye bestyrerne Silje og Ove Lilleengen kan fortelle at de allerede fra palmehelga vil arrangere turer til Tverrådalskyrkja for di som ønsker seg en mer luftig påskeopplevelse.

Drømmer du om fjelltur, men mangler utstyr?

Gjendesheim tilbyr de leie av fjellski om du ønsker å sette avgårde innover i Jotunheimen eller utforske de idylliske Valdresflya. Er du av typen som ønsker mer fartsfulle nedkjøringer har de også randonee-ski til utlåns. Er du lysten på tur med guide eller kurs, så kan Gjendeguiden tilbyr vinterturer og kurs med Gjendesheim som base hver eneste helg i vinter.

Mektig villmark

Drømmer du om en mektig villmark er Svukuriset en perfekt destinasjon. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i villmarksriket Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, men ikke minst for deg som skal bo fast noen dager.

Bestyrer Leela M. Guenin kan melde om fortsatt strålende forhold i Femundsmarka som har vært et av de mest snøsikre områdene i år.

Rolig påske i Langsua

Er du på utkikk etter et fjellområde nært Oslo er Langsua et utmerket valg. Knappe tre timer fra Oslo sentrum åpner et vakkert seterlandskap seg med skogkledde åser. Liomseter er et flott utgangspunkt for både dagsturer og hytte-til-hytte-turer, og er et populært sted for hele familien. Liomseters nye bestyrere, familien Grøntjernet, står med åpne armer og ønsker deg velkommen.

- En fantastisk opplevelse

Leder i aktivitetsavdelingen, har nettopp vært turleder på Klassikeren gjennom Rondane. Han kan melde om stedvis bare flekker, men sier de ikke hadde noen problemer med å gå Klassikeren gjennom Rondane. 

- Det er skiføre gjennom hele Rondane. Det krever gode fjellski med stålkanter og det kan være stedvis bart, men vi hadde en helt fantastisk tur gjennom Rondane. Turen ned Illmanndalen var enestående og å oppleve Dørålglupen vinterstid er også noe jeg har drømt om å oppleve. Jeg tror dette brygger opp til å bli en fantastisk påske. Så det er bare å komme seg til fjells, sier Menkin.