Statsrådbesøk på Friluftshuset

Barne- og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad besøkte Friluftshuset for å høre om arbeidet som gjøres i Oslo.
Barne- og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad besøkte Friluftshuset for å høre om arbeidet som gjøres i Oslo. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Statsråd Kjell Ingolf Ropstad var tirsdag på Friluftshuset for å høre hvordan DNT Oslo og Omegn jobber med barn og unge i lavinntektsfamilier i Oslo.

Gauta Dalastøyl Jensen, Hanne Tretterud Lund, Helene Øygardslia og Hanne Hide fra DNT Oslo og Omegn fortalte om arbeidet som gjøres og trakk blant annet fram Lek deg sprek, Kom deg ut-dagen, Familieturene og etableringen av Friluftshuset.

Det var en engasjert statsråd som møtte opp og Ropstad kom med flere innspill underveis.

- Jeg er veldig takknemlig for det DNT gjør for å skape opplevelser for de mange. Ikke minst at man oppsøker de som kommer fra mer sårbare grupper og inkluderer de i friluftslivet som man gjør her i Oslo, sa Ropstad etter presentasjonen.

Noe av det daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, trakk fram underveis var at de offentlige kan tjene mye på å spille på lag med organisasjoner som DNT som har mange engasjerte frivillige som ønsker å bidra i lokalmiljøet.