-Vil du gifte deg med meg?

Og få "Ja" på Hovinhytta på Norsk Folkemuseum!
Og få "Ja" på Hovinhytta på Norsk Folkemuseum! Foto: Kari Merete Horne

Tenk å gifte seg på Hovinkoia! Det er faktisk mulig. Lørdag 8. juni 2019 legger Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo til rette for bryllup i eksklusive omgivelser, på Hovinkoia, blant annet.

8. juni er den store dagen for kjærlighet og fest på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, og du kan blant annet se oppkledning av en historisk brud fra Telemark. På Torget kan du lære å lage din egen bromsterkrans. Og rundt omkring i museet vil du se ekte brudepar som har giftet seg på museet denne dagen!

Blant flere steder på museet er Hovinkoia valgt ut og vil være pyntet til vielse. Hovinkoia er DNT-hytta som ble flyttet til museet i 2018 etter å ha stått i Slottsparken i anledning Kongeparets 25-årsjubileum som regentpar. Før det lå hytta på Ringerike, der den ble reist i 1937. 

Hvis dere velger Hovinkoia for vielsen, vil dere ha fantastisk utsikt over kulturlandskapet på Bygdøy! Dere får vigsler fra rådhuset (offentlig godkjent vigsler), en musiker fra museet spiller for dere og brudeparet kan enten ha med egne forlovere eller bruke vitner fra museet. 

Dere må melde dere på ønsket tid og sted - se venstre knapp under, og dere må også ordne med prøvingsattest - se høyre knapp under, så tar Norsk Folkemuseum resten av jobben. 

Fra bryllup på Hardangervidda.
Fra bryllup på Hardangervidda. Foto: Marius Dalseg Sætre

Hytta Hovinkoia er liten, så vil dere vies innendørs, er det plass til rundt 15 personer. Ute er det imidlertid god plass: Vil dere vies på trappen utenfor koia, kan dere ha med så mange gjester dere vil. 

DNT og Norsk Folkemuseum håper dette vil være et spennende alternativ for giftelystne som ønsker en litt spontan og romantisk ramme rundt bryllupet sitt. Her er det greit å invitere 10 eller 30 gjester, eller bare komme på egenhånd og gjøre dagen helt privat og spesiell for akkurat dere to. Selvsagt kan dere også invitere masse venner, gifte dere på museet og reise videre til en bryllupsfest etterpå. 

Les alt om Tidenes Bryllup - Gift deg på Folkemuseet!

Les mer: Om Hovinkoias reise - Hyttetur i byen

Hovinkoia ligger høyt og fritt i friluftsdelen på Norsk Folkemuseum.
Hovinkoia ligger høyt og fritt i friluftsdelen på Norsk Folkemuseum. Foto: Kari Merete Horne