Turene for vinteren 2019 er klare!

Fondsbu, februar 2018.
Fondsbu, februar 2018. Foto: Andre Marton Pedersen, André Marton Pedersen

Nå kan du melde deg på vinterturene i fjellet for voksne. Kanskje finner du drømmeturen blant alle de flotte turene for deg som er turvant eller blant de spennende, lærerike turene for deg som vil på  fjellskitur for første gang. 

Finn din hytte- til-hytte tur her

Fellestur i vinterfjellet er en fin måte å oppleve skiturer over gnistrende vidder på. Det er sosialt og med erfarne turledere føles det trygt og godt, og du slipper å planlegge turen selv.

Noen av fellesturene går over tre dager, andre over fem, seks og opp til ni dager. DNT Oslo og Omegn stiller med to turledere på hver tur og vi overnatter på de flotte betjente og selvbetjente hyttene som ligger spredt utover i fjellheimen. Den første av turene går 17. februar, den siste 3. mai. Alle turene krever påmelding, og det er et begrenset antall plasser på hver tur. Derfor anbefaler vi å ikke vente for lenge med å melde seg på, da flere av dem vanligvis blir fulltegnet raskt.

Her får du informasjon om et par utvalgte fellesturer for voksne:

Gjendesheim Turisthytte.
Gjendesheim Turisthytte. Foto: Kjell Erik Reinhardtsen

Skiturer for ferskinger på Gjendesheim, 28. februar til 3. mars 2019

Dette er en av nyhetene i 2019. En firedagers tur til Gjendesheim Turisthytte som ligger vakkert til ved enden av vannet Gjende i Jotunheimen. Området rundt Gjendesheim byr på flotte skiforhold, og denne turen inneholder fine dagsturer både i og utenfor preparerte skiløyper. Her skal vi bli trygge på skiutstyret og komfortable med å gå med sekk. Turlederne gir gjerne tips, f.eks. til pakking av sekk, om skiteknikk og om kart- og kompassbruk i vinterfjellet.

Vertskapet på denne flotte DNT-hytta serverer utsøkt lokalprodusert mat, som vi nyter til fantastisk utsikt over fjellheimen, før hyggelig samvær i peisestua. Og kanskje blir det en utendørs badeopplevelse i badestampen.

Har du ikke fjellskiutstyr? Det behøver ikke å være en hindring, for på Gjendesheim kan du leie komplett utstyr.

Les alt om og meld deg på Skiturer for ferskinger på Gjendesheim 

Klassikeren i Rondane, 5. - 11. april 2019

Er du allerede en erfaren skigåer i fjellet? Da anbefaler vi klassikeren hvor vi går gjennom Rondane med dype daler, åpne vidder og mektige topper. Vi starter med en natt på Hjerkinn Fjellstue før vi går sørover i Rondane, innom Grimsdalshytta, Øvre Dørålseter og Rondvassbu og avslutter på den betjente DNT-hytta Bjørnhollia. Bjørnhollia Turisthytte består av flere hytter på et tun, og har mottatt byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Trofaste veivisere i godvær er topper som Rondslottet, Veslesmeden, Storronden og Sølnkletten.

Les alt om og meld deg på Klassikeren i Rondane

Foto: Kjell Erik Reinhardtsen

Spørsmål?

Har du spørsmål om turene?
Ta gjerne kontakt med turveilederne i Tursenteret i Storgata 3. 
Send en epost til turinfo@dntoslo.no eller ring 22 82 28 22 eller kom innom.

Er du usikker på om du innhar erfaringen som trengs for turene?
Da kontakter du Aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn på aktivitet@dntoslo.no

Femundsmarka
Femundsmarka Foto: Marie Brøvig Andersen