Kobberhaughytta utvides

Kobberhaughytta utvides.
Kobberhaughytta utvides. Foto: Blakstad Haffner Arkitekter

I løpet av høsten starter DNT Oslo og Omegn utbygging på Kobberhaughytta i Nordmarka. Vi skal bygge nytt sovehus, ny bolig for vertskapet, nytt inngangsparti og etter hvert blir det ny garasje og opprusting av tunet.

Når det nye sovehuset er ferdig får Kobberhaughytta 55 gjestesenger mot 30 i dag. Her blir det også nytt sanitæranlegg for de som bor på hytta.

Utbyggingen gjør det lettere å ta imot flere grupper på samme tid. Vi skal naturligvis ta vare på Markas fineste peisestue som vi ikke skal bygge om, men det blir nye spisesal og i det nye sovehuset blir det et fellesrom for møter og samlingsrom for skoleklasser eller for familier på helgetur.  

Både det nye sovehuset og det nye inngangspartiet vil bli universelt utformet slik at hytta kan brukes av alle.

Den nye boligen for vertskapet frigjør arealer i hovedbygget slik at vi kan utvide arealene for kjøkken, kjøl og frys, lager mv.

Tegningene for den "nye" Kobberhaughytta er utarbeidet av Blakstad Haffner Arkitekter.

Kobberhaughytta tar imot gjester.

I første byggetrinn berøres ikke hovedhytta og all aktivitet skjer i de nye byggene. Kobberhaughytta holder åpent som vanlig i vinter.

Finanisering

DNT Oslo og Omegn har hele 104 turisthytter fordelt på Oslomarka og sentrale fjellområder i Sør Norge, og det er svært krevende å vedlikeholde og utvikle hyttene. Vi er derfor avhengig av eksterne bidrag når vi skal gjennomføre store byggeprosjekter som dette. Vi er derfor takknemlige for at det er mulig å starte første del av utbyggingen gjennom bidrag fra:

  • Eckboes legat,
  • Olav Thons DNT stiftelse
  • Tove Reistads stiftelse for bidrag
  • Sparebankstiftelsen DNB

I tillegg er utbyggingen spillemiddelberettighet og vi håper å finne flere samarbeidspartnere som kan bidra til å gi markas flotteste hytte et velfortjent løft.

Skrevet av Christian Fornes 17. september 2018