Gratis fiske for DNT-medlemmer

Test fiskelykken på fjelltur - her på Hardangervidda.
Test fiskelykken på fjelltur - her på Hardangervidda. Foto: Marius Dalseg Sætre

Lørdag 18. august markerer Norges Fjellstyresamband at DNT fyller 150 år, og gir alle DNT-medlemmer mulighet til å fiske gratis i store deler av landet. Finn ut hvor her!

August er som kjent en travel måned på alle DNT-hyttene, og det er også gode fiskeforhold i fjellet på denne tiden. I den anledning vil medlemskortet i Turistforeningen fungere som gratis fiskekort i fjellstyrenes områder lørdag 18. august. 

– Store deler av DNTs hytter og rutenett går gjennom våre områder og mange vandrere passerer fine fiskevann med fin fisk. Denne dagen kan alle ta med fiskestangen og prøve fiskelykken i alle våre vann og elver, sier Torgeir Lande i Norges Fjellstyresamband.

  Er du usikker på hvor du kan fiske gratis med ditt medlemskort? Se oversikten over alle statsallmenninger
  Eksempler på områder du kan fiske i: Hardangervidda, Jotunheimen, Gausdal-Vestfjell, Dovrefjell og Rondane. 

  ​​​​​​​Skal du fiske i flere dager kan du kjøpe tilleggskort.

  Flott tilbud for DNT-medlemmer

  Generalsekretær i DNT, Nils Øveraas, oppfordrer folk til å utnytte tilbudet og teste fiskelykken.

  – Vi setter stor pris på en slik markering i forbindelse med DNTs 150-årsjubileum. Nå får vi enda en unnskyldning til å komme oss ut og på fisketur før sommeren gir seg, sier Øveraas.

  Hytter med gode fiskemuligheter

  For mange er Hardangervidda ensbetydende med fisketur. Om sommeren ser vi ofte fjellvandrere lange av gårde under store, duvende sekker på vei til å høste av viddas spiskammers. For deg som kribler etter å få napp kan vi røpe en offentlig hemmelighet: I området sørvest på vidda er det god og feit fisk å få.

  Blant furuer og innsjøer ved Femundens østbredd skal det godt gjøres å ikke få napp. Med Svukuriset turisthytte som utgangspunkt kan du legge av gårde med stangen i sekken og ta en god pause ved Røvoltjerna. Her er det mange som har hentet opp ørret, røye og abbor.

  I Langsua nasjonalpark er det godt å være en fisker på tur. Her er vann og elver så det holder, og mellom DNT-hyttene fins det flere små, åpne buer som fjellstyrene tilbyr turfolket. De er svært enkle, men velholdt, med kokemuligheter og senger. Det betyr at du gjerne kan la teltet ligge igjen hjemme. Fra Liomseter går turen til Storkvelvbu, deretter til Haldorbufør du vender nesa tilbake til Liomseter.

  Her finner du oversikt over DNT Oslo og Omegn sine turer med fiskemuligheter, alle i nærmiljøet i løpet av de første ukene.

  Medlemsbevis på SMS

  Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

  Laster, vennligst vent...

  SMS med ditt medlemsnummer har blitt sendt til .
  Vi fant ikke mobilnummer i vårt medlemssystem. Vennligst opprett bruker på Min side for å legge inn mobilnummeret ditt, eller kontakt DNTs medlemsservice på medlem@dnt.no.
  Beklager, det oppstod en teknisk feil. Vennligst prøv igjen senere, eller ta kontakt med medlemsservice på medlem@dnt.no dersom feilen vedvarer.
  Du har sendt for mange SMS-forespørsler på kort tid! Vennligst vent en stund før du prøver igjen.
  Fiskelykke!
  Fiskelykke! Foto: Marius Nergård Pettersen