Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø: Åpen til 15. oktober

Høstfjell Aurlandsdalen i uke 40.
Høstfjell Aurlandsdalen i uke 40. Foto: Olav Slettebakken

Akkurat nå er det så utrolig vakkert i fjellet. Bildet er fra fjellene rundt Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø som holder åpent for deg til og med 15. oktober. Velkommen!

Så vakkert er det på fjellet akkurat nå! Disse bildene er tatt i uke 40 fra fjellene rundt Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø som ligger på 820 moh i hjertet av Aurlandsdalen i Sogn og Fjordane. Hytta holder åpent til og med 15. oktober. Vertskap Olav Slettebakken og Astrid Heggdal ønsker hjertelig velkommen!

Turtips

- Bruk Aurlandsdalen Turisthytte som utgangspunkt når du går tur i Aurlandsdalen, foreslår Slettebakken. Og legger til at på turen Finse - Aurland (Vassbygdi), er hytta et naturlig stopp. Turen fra Østerbø til Vassbygdi passer for alle, mens turen opp byr på litt mer utfordringer.

- Det er mange dagsturer å velge blant, for eksempel inn i Langedalen eller Kringledalen. Og vil man prøve fiskelykken, så er det bare å velge blant alle de flotte fiskevannene som ligger i nærheten, Nyhellervatnet, Storavatnet eller Kogshellervatnet, sier Slettebakken.

På Aurlandsdalen Turisthytte er det god plass. 90 senger fordelt på hovedhytta og småhytter. Dessuten er det god boltreplass for både små og store på området rundt hytta. 

Hjemmelaget og lokal mat

Vi kan ikke snakke om Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø uten å nevne maten. Heggdal forteller at maten er hjemmelaget, og mange av råvarene kommer fra lokalmiljøet. - Vi synes det er spesielt hyggelig at vi både kan by på gjenkjennelig tradisjonsmat og mat med inspirasjon fra andre kulturer som vi tilpasser den norske fjellheimen. Til middag kan gjestene våre velge mellom full tre-retters eller en tallerkenrett. I tillegg serverer vi à la carte mellom frokost og middag, sier Astrid Heggdal.

Adkomst

Med bil:
Fra Oslo: Ta Rv 7 gjennom Hallingdal. Ved Hagafoss, ta av på Fv 50 Hol-Aurland og fortsett ca. 65 km 
Fra Bergen: Kjør til Flåm og Aurland. Ta av på fv 50, Aurland - Hol og fortsett ca. 30 km 

Med buss:
Det går buss både fra Oslo og Bergen til Aurland. Ta lokalbuss og taxi videre til Østerbø. 

Tog:
Ta tog til Flåm og videre med lokalbuss til Vassbygdi og eventuelt taxi til Østerbø. 

Les mer om Aurlandsdalen Turisthytte.

Les André Marton Pedersen sin turbeskrivelse fra Aurlandsdalen.

Fra tunet på Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.i uke 40
Fra tunet på Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.i uke 40 Foto: Olav Slettebakken
Vertskap Olav Slettebakken og Astrid Heggdal.
Vertskap Olav Slettebakken og Astrid Heggdal. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Siri G. Bekkhus 11. oktober 2017