Topptur med kjentkvinne til Knutshøe - Besseggens tøffe lillebror

Fellestur

Dato
3. august 2018 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Nyhet! Hver mandag og fredag fra 2. juli til 31. august inviterer Gjendesheims kjentkvinne Sigrid Grande på topptur til Besseggens tøffe lillebror Knutshøe (1517 moh).

"Har du sett den Gjendin-eggen noen gang?", utbrøt Peer Gynt - og mange mener det var Knutshøe og ikke Besseggen han skrøt av.

Bli med på en av de flotteste og luftigste turene ved Gjende - over ryggen av Knutshøe. Den smale og karakteristiske fjellryggen på motsatt side av Gjende fra Besseggen ligger lett tilgjengelig fra veien over Valdresflya og Gjendesheim. Fra Knutshøe får du fantastisk utsikt både mot Besshøe, Besseggen og Gjende i nord, og den stupbratte fjellveggen til Bukkehåmåren og Valdresflya i sør. Vestover ser en mot Memurubu, Memurudalen og toppen av Surtningssue (2.368 moh). Under ser man Leirungsdalen med den flotte formasjonen som Leirungsåe danner før den renner ut i Øvre Leirungen.

Vår lommekjente kjentkvinne Sigrid Grande tar deg med over Knutshøe. Hun gir deg god hjelp både før og under turen, og deler gode historier fra livet i fjellet underveis. Sigrid Grande er utdannet sykepleier fra Namsos. Ski, kajakk, klatring og toppturer fyller all hennes fritid sommer og vinter, og nå har hun bosatt seg i Vågå for å dyrke friluftslivet. 

TURBESKRIVELSE
Avreisetid er 8.30 fra Gjendesheim. Etter frokost på Gjendesheim, kjører vi sammen bort til parkeringslommen ved riksvei 51 som går over Valdresflya. Derfra går vi opp mot toppen og følger ryggen vestover mot Gjende. Første partiet opp til toppen krever noe klyving i luftige omgivelser, så denne turen er ikke ideell for dem med ekstrem høydeskrekk. Utover dette er turen lettgått, med svært vakker utsikt. 

Kjentkvinne Sigrid er ikke guide, men et trivelig turfølge som kjenner området godt. Hun viser deg veien, og går i et tempo som får gruppa til topps, og hjem igjen, til estimert tid. Deltakere som ønsker å gå raskere, eller som ikke er i stand til å følge gruppas tempo, må gjerne avbryte, eller gå på egenhånd, men vil ikke få refundert påmeldingen.

Vi legger inn flere stopp underveis, slik at du kan få deg mat og drikke samt gode foto av den spektakulære utsikten!

Avhengig av vær, legger vi returen til stien langs sørsiden av ryggen langs med Øvre Leirungen og Leirungsdalen. 

UTSTYRSLISTE: Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og bekledning:
> Ullundertøy innerst
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Fleece evnt dunjakke til å ha på i pausene
> Varme votter/hansker
> Varm og vindtett lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller, solkrem
> Varm og kald drikke
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse

PAKKETILBUD 
Tur med kjentkvinne fra Gjendesheim 750,-

PÅMELDING
https://booking.visbook.com/4321/

BESTILL OVERNATTING PÅ GJENDESHEIM
https://booking.visbook.com/no/4212

Velkommen til Knutshøe - med trivelig kjentkvinne!

Topptur med kjentkvinne til Knutshøe - Besseggens tøffe lillebror

Nyhet! Hver mandag og fredag fra 2. juli til 31. august inviterer Gjendesheims kjentkvinne Sigrid Grande på topptur til Besseggens tøffe lillebror Knutshøe (1517 moh). "Har du sett den Gjendin-eggen ...

Kontaktinformasjon: