Intensivkurs bre, Jotunheimen

Kurs

Fra dato
18. juli 2018 kl. 18:00
Til dato
22. juli 2018 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Brekurs, Fjellsportkur, Bretur, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11914
Dette arrangementet er over!

Dette brekurset vil gi deg ny spennende kunnskap som kan gi deg uante turmuligheter! Mange spenstige topper i Norge ligger i breområder, på dette kurset lærer du hvordan du trygt kan forsere de. 

Kurset holder base i telt ved Krossbu som har en flott beliggenhet med kort vei til Smørstabbreen, Jotunheimens største bre. Med fire lange dager i isen får du god innføring i det mest elemtære med brevandring, og du vil lære om turplanlegging i forbindelse med brevandring.

 

Program

På DNT Fjellsport Oslos brekurs lærer du hvordan du kan ferdes på og oppleve breen på en tryggest mulig måte. Et brekurs er ment som en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og opplevelser i høyfjellet som du kan ta med videre til din egen turvirksomhet, unasett om det er brevandring for brevandringens skyld eller som et middel til å nå mer utilgjengelige topper. Under kurset skal du lære de mest grunnleggende ferdigheter for at du sammen med andre skal kunne ferdes trygt over isen. Du vil lære om hvordan breen beveger seg, veivalg og ferdsel, sikringsteknikk, hvordan vi tryggest forserer sprekkområder, samt hvordan vi bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler. Vær aktiv underveis og spør instruktørene! Hver kveld blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt planlegging og orientering om neste dag.  

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.

Oppmøte kl. 18.00 på Krossbu. Kursavslutning kl. 16.00, Krossbu

 

Generell informasjon

Pris
Kr 4499,-. Kursprisen inkluderer instruksjon og teltavgift på Krossbu. Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her. På dette kurset får DNT medlemmer mellom 18 –og 26 år en rabatt på kr 1000 som trekkes fra kursprisen. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond. Husk å huke av for at du er ungdom ved påmelding.

Forkunnskaper
Aldersgrense for kurset er 16 år. Dette er et innføringskurs og det stilles ingen krav til forkunnskaper, utover at du er i alminnelig god fysisk form. En må være forberedt på at dagene ute på breen vil bli lange. En vil vanligvis være nede ved hytta igjen til middag ca 18.00, men det kan hende at en langtur strekker seg utover det. Når det er sagt så vil våre instruktører alltid forsøke å legge til rette slik at alle får et bra kurs.

Gradering

Kost og losji
Vi overnatter i teltleir nær Krossbu. Det er tilgang til do/dusj/tørkerom på Krossbu. Ta med eget telt. Ta med mat selv, og ta med mat til hele kurset når du kommer. Det er langt til nærmeste butikk.

Transport
Du må selv ordne med transport til Krossbu.


Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005).

Utstyr

Personlig klatre- og breutstyr
Komplett utstyrsliste finner du HER.

Personlig turutstyr
Breboka, Håndbok i brevandring av Sindre Haslene. Boka han kjøpes i DNT-butikken eller bestilles her.

Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer. Ta i tillegg med klær for innebruk.
Klær på brekurs blir møkkete, så ikke velg det nyeste og fineste du har.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått), innesko/joggesko.

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor, Breboka og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.


Leie av utstyr
Alt utstyr kan leies. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Intensivkurs bre, Jotunheimen

Dette brekurset vil gi deg ny spennende kunnskap som kan gi deg uante turmuligheter! Mange spenstige topper i Norge ligger i breområder, på dette kurset lærer du hvordan du trygt ...