Videregående klatrekurs Hurrungane

Kurs

Fra dato
16. august 2018 kl. 18:00
Til dato
19. august 2018
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Fjellklatring
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11814
Dette arrangementet er over!

Videregående klatrekurs er et videregående kurs for deg som har kjennskap til utstyr og ferdsel i høyfjellet. Dette kurset starter på et høyere nivå, og krever at du har klatrekurs fra før, eller tilsvarende erfaring på naturlige sikringer. Vi drar på litt mer krevende klatreturer, og du lærer blant annet om taulagsrutiner og sikring når det gjelder klatring på klippe i variert og utsatt terreng. Kurset går i Hurrungane, Norges alper. Her er det unike muligheter til fantastiske klatre- og toppturer, med luftige opplevelser og en utrolig utsikt!

 

Program

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.

Oppmøte torsdag 16.august på Turtagrø Hotell kl. 18.00. Kursslutt søndag ettermiddag.

Dag 1: Ledklatring i høyfjellet. 

Dag 2: Ryggtraverser med klatring. 

Dag 3: Ryggtravers 

Det er 6 deltakere og 2 instruktører på kurset, som gir gi god oppfølging av den enkelte.

 

Generell informasjon

Pris
Kr 5790,- Kursprisen inkluderer instruksjon, metodesett og teltavgift ved Turtagrø Hotell som inkluderer tilgang til toalett, dusj og tørkerom. Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her

Forkunnskaper
Kurset krever at du har grunnleggende klatrekurs i naturlig sikringer og fjellerfaring. Enkelte av dagene på fjellet kan bli svært lange og det kreves derfor at deltakerne er i god fysisk form. Aldersgrense for kurset er 18 år.

Gradering

Kost og losji
Vi overnatter i telt i nærheten av hotellet slik at vi kan benytte oss av hotellets fasiliteter. Mat må deltagerne ordne selv. 

Turtagrø Hotell og Hurrungane
Turtagrø Hotell ligger 884 moh. på vestsiden av Sognefjellet i Vest-Jotunheimen. Turtagrø er, og har i over 120 år vært, det viktigste utgangpunktet for fjell-, klatre- og breturer i Hurrungmassivet - et av Norges mest alpine områder, sammensatt av fjellrygger, isbreer og enkelttopper. Tindene har et klassisk utseende med kvasse topper, smale egger, ofte adskilt av breformasjoner. Hotellet ble bygd i 1888 av fjellbonden og reingjeteren Ole Berge. Han var også patentfører og er antakelig den med flest bestigninger av Store Skagastølstind.

Transport
Du må selv ordne med transport tur/retur Turtagrø.

Transportalternativer:
Tog til Otta, og buss via Lom til Turtagrø
Vestfra, buss via Sogndal til Turtagrø
Mange velger også å kjøre privatbil

Noe kjøring må påregnes i løpet av kurset. Alle er med å spleise på drivstoff for de som stiller med bil.


Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000, M711 Blad 1517 IV, Hurrungane. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005). 

Utstyr

Personlig utstyr
Oversikt over personlig klatreutstyr og annet utstyr du må medbringe på kurset finner du HER.

Personlig turutstyr
Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått).

Turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelp, sovepose, liggeunderlag, ryggsekk (prøv å ha en sekk på max 10kg/40-50 l), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr utenom støvler kan leies for kr 300,-. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding.

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Videregående klatrekurs Hurrungane

Videregående klatrekurs er et videregående kurs for deg som har kjennskap til utstyr og ferdsel i høyfjellet. Dette kurset starter på et høyere nivå, og krever at du har klatrekurs ...