Yoga i Skarvheimen Skarvheimen light

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 12:03
Til dato
17. august kl. 19:05
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Yogatur, Fjellyoga
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11774
Dette arrangementet har allerede startet!

Bytt ut hverdagsstress med fotturer, yoga, ro og vakker natur! Skarvheimen er det perfekte sted for nettopp dette. Vi går i den sentrale delen av Skarvheimen og på betjente hytter. På yogisk vis starter og avslutter vi dagen med yoga, meditasjon og pust. Gjerne ute om været er bra. Turen er for både nybegynnere i yoga og for dem som er nysgjerrige på Kundalini Yoga. Velkommen til dager for kropp og sjel!  

Tema for Yogaturen er tilstedeværelse og pust. I yogaøktene vil det legges opp til forskjellige pusteteknikker, avspenning, enkle meditasjoner, dynamiske øvelser, noe lydvibrasjoner (mantra) og vakker musikk. Kundalini Yoga er en transformerende, effektiv og helhetlig yogaform og ligner på Medisinsk Yoga. Den kan hjelpe deg med å utfolde ditt potensial, og bryte gjennom mentale og selvbegrensede blokkeringer gjennom meditasjon og yogaøvelser for kropp, sinn og spirit.  Helseeffektene med Kundalini Yoga er mange, i tillegg til økt smidighet og utholdenhet i muskler, påvirker den fordøyelsen og hormonbalansen, styrker nervesystemet, forbedrer søvnvanene, reduserer stress og øker konsentrasjonen. Etter turen får deltakeren utdelt en oversikt over noen av øvelsene som kan brukes i hverdagen.

Program:

Dag 1: Ankomst Geiterygghytta, ca 3 km/1 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 12.03 til Ål, ankomst kl. 15.18. Videre med ekstrabuss fra Ål kl 15.20 til Geiteryggtunnelen øst, ankomst ca kl 16.20. Til fots opp til Geiteryghytta (1229 moh.). Vi benytter ettermidagen til felles samling med presentasjon, informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene. Innføring i Kundaliniyogaens teknikker og filosofi. Middag og kveldsyoga.

Dag 2. Geiterygghytta - Raggsteindalen, Storestølen, ca 15 km/5 t.
Vi starter dagen med herlig morgenyoga, kl. 07.00. Deretter en god frokost. Så gjør vi oss klare for turen østover til Raggsteindalen.

På anleggsvei sørøstover til Kittilbuflaten. Opp gjennom et lite dalføre til nordsida av Skarvåtjørnane. På helårsbru over Skarvåi, rundt på nordsida av en liten høyde og videre sørøstover forbi Ynglesvatnet og forbi stidelet for lokaltmerket til Storestølen på Ynglesflate. Forbi Syningshovda på sørsida og ned Sledaskaret. På vei de siste par kilometrene til Raggsteindalen Turisthytte.  Yoga/meditasjon underveis. Fra Raggsteindalen blir vi transportert rundt Strandavatnet til Storestølen (1010 moh.) hvor det blir middag ca kl 19.00. Hytta er et kjent for tilrettelegging for yogakurs og har lagt til rette for en god vegansk middag som passer til yoga-konseptet. Kveldsyoga i egen yogasal.

Dag 3. Storestølen - Iungsdalshytta, ca 15 km/5 t.
kl 07.00 Morgenyoga, frokost og gjør oss klar for neste etappe til Iungsdalshytta. Bratt stigning oppover fjellsida, ca. 300 høydemeter opp på fjellet østover til stidele for ruta mot Raggsteindalen. Over Flyane i ca 1300 moh. Flott utsyn mot Skorpa med bratte fjellsider. Stien passerer Grønehæe før elva Stolsåne steingås ca 2 km senere. Bratt stigning opp Grevskardet ca 250 høydemeter før nedstigningen mot Iungsdalen begynner. Jevn nedstigning ca 400 høydemeter, stidele for ruta mot Kongshelleren passeres og ruta går inn til Iungsdalshytta (1111 moh.). Yoga/meditasjon underveis.
Middag ca kl. 19.00. Kveldsyoga.

Dag 4. Hjemreise, ca 9 km/3 t.
Morgenyoga, kl. 07.00. Etter frokost pakker vi sekken og går den siste etappen opp mot Fødalen til Store Klevavatnet (1269 moh.) og ned gjennom Klevaskardet til Tovika. En avsluttende yogaøkt før avreise med ekstrabuss fra Tovika ca kl 14.00 til Ål, ankomst ca kl 15.00. Vi er tilbake i sivilisasjonen og tar farvel. Avreise med tog fra Ål kl 15.40 til Oslo S, ankomst 19.05

Med forbehold om endring i programmet! 

Om Yogalæreren:
Kristin Bochud er turleder i DNT og har jobbet flere år i organisasjonen. Hun er lidenskapelig opptatt av yoga, friluftsliv og kosthold. Yoga og meditasjon i naturen gir økt tilstedeværelse i seg selv, da vi er en del av naturelementene. Kristin har praktisert klassisk yoga i mange år og vokst opp med dette i familien. Int. sertifisert Kundalini Yogalærer, driver Sat Nam Yoga Asker. Holder kurs for alle aldre i Oslo - Asker.

Pris: 
Kr 6.648,- fra/til Ål
Kr 7.819,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, DNT-turleder/yogaprogram med yogalærer, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen: Blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Annet:  
Yogaøktene vil foregå enten i egen sal, utendørs om været tilsier det, eller i stue/lavo på hytter som ikke har kursrom.
Ta med yogamatte og ledige klær til yogaøktene (ullundertøy fungerer bra). Tenk lett sekk! 
Husk lakenpose/evt sovepose til bruk på hyttene. 

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

 

Yoga i Skarvheimen

Bytt ut hverdagsstress med fotturer, yoga, ro og vakker natur! Skarvheimen er det perfekte sted for nettopp dette. Vi går i den sentrale delen av Skarvheimen og på betjente hytter. På yogisk ...

Kontaktinformasjon: