Femundsmarka light

Fellestur

Fra dato
3. juli kl. 09:00
Til dato
7. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Olavsgruvene, Røros
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
11737

Vertshuset Røros er turens endestasjon, og vi besøker den gamle Bergstaden som er på UNESCOs liste over verdensarv, samt de spennende Olavsgruvene. Men før vi kommer så langt skal vi få med nydelige stier og hytter i Femundsmarka.  En behagelig turopplevelse venter oss i Femundsmarka.

I jubileumsåret sponser DNT Oslo og Omegn reisen èn vei på denne turen hvis du melder deg på med reise t/r. 

Turen åpnes for påmelding fredag 12.januar kl. 12.00.

Program:

Dag 1 (tirsdag): Båttur til Røa og fottur til Røvollen (selvbetjeningshytte), ca 4 km/ca 1,5 time.
Ekstrabuss fra Oslo Bussterminal kl. 09.00. Ankomst Elgå ca kl. 13.30. Båt på Femunden til Røa. Ankomst Røa kl.16.15.  Fottur til Røvollen som ligger flott til i bjørkeskogen. Her trives reinsdyra veldig godt, så følg med om dere får besøk denne kvelden. Vi lager maten sammen og blir godt kjent med hverandre. Velkomst og informasjon om turen. 

Dag 2 (onsdag):  Røvollen-Røa, ca 4,5 km, båt til Haugen (660 moh), Haugen - Svukuriset, (830 moh) ca 10 km
Vi står opp tidlig og spiser frokost og smører niste. Deretter rusler vi ned til brygga på Røa og tar båten kl. 9.30 til Haugen. Herfra går vi på nydelig sti både i lett fjellbjørkeskog forbi Kuvolsætra og under Falkfangerhøgda med god utsikt utover Femunden. Svukuriset er DNT Oslo og Omegn sitt flaggskip i Femundsmarka, og vi ser fram til å bli vartet opp av bestyrerne på Svukuriset. Høyeste punkt på turen denne dagen er ca 860 moh.

Dag 3 (torsdag): Opphold Svukuriset
Svukuriset er en deilig plass som overliggerdag. Og vi anbefaler turen inn til de vakre Revlingsjøene (870 moh),  ca 3,5 km èn vei. Kanskje det frister med et bad her? Ellers er det store muligheter for en topptur på Store Svuku (1.416 moh). Den lokker med god utsikt.

Dag 4 (fredag): Båttur på Femunden og ankomst Vertshuset Røros
Så er vi kommet til dagen vi skal bli kjent med Bergstaden Røros. Men først blir det en lett fottur ned til Revlingen brygge. Båten går kl. 13.00 til Synnervika. Buss videre inn til Røros. Vi innstallerer oss på Vertshuset i Røros og spiser middag der. Kvelden forøvrig er til fri disposisjon.

Dag 5 (lørdag): Besøk i Olavsgruvene
Vi spiser en god frokost, smører niste på Vertshuset og tar bussen inn til Olavsgruvene - malmgruve i drift fra 1940-1972. Her skal vi oppleve spektakulære gruveganger og -haller og får en flott omvisning med guide. Store muligheter for å rusle litt i Røros etter gruvevandring før toget går. Avreise med tog fra Røros kl. 16.20. Togbytte på Hamar og videre til Oslo S. Ankomst kl. 21.26.

Med forbehold om endringer i programmet.

Generell informasjon:

Pris:

 Kr 6.084,- fra Elgå/til Røros
 Kr 6.714,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. BLI MEDLEM I DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, besøk i Olavsgruvene, båtturer, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering: Blå

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkartene  Femunden Nord og Røros 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

Femundsmarka light

Vertshuset Røros er turens endestasjon, og vi besøker den gamle Bergstaden som er på UNESCOs liste over verdensarv, samt de spennende Olavsgruvene. Men før vi kommer så langt skal vi ...

Kontaktinformasjon: