Singeltur Jotunheimen Vest 50 - 65 år

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 08:45
Til dato
19. august kl. 18:55
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Pakketur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Skogadalsbøen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11784
Dette arrangementet er over!

Er det dette du har drømt om? Gå en fottur fra hytte til hytte med single menn og kvinner i sin beste alder. Nye venner, kanskje en kjæreste som du kan dele drømmene dine med?  Men ikke glem den unike gleden av å gå inn i Jotunheimens fjellverden. Med hele Smørstabbremassivet og Fannaråken i front, går vi ned den fantastiske Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, vakkert beliggende ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Et fantastisk utgangspunkt for dag- og toppturer. Etter noen flotte dager her, går vi opp gjennom Skogadalen og avslutter med siste natt på den populære hytta Fondsbu, hvor bestyrer Solbjørg tar dere imot deg med åpne armer. Grip sjansen og meld deg på.

Program:

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta
Oppmøte Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitoren ved hovedinngangen for hvilken plattform det er. Avreise med Valdresekspressen kl 08.40 til Lom, ankomst kl 14.45 (Bussen går via Fagernes/Valdresflya). Omvisning på Norsk Fjellsenter (Fjellmuseet) med ny utstilling "Bergtatt". DNT si historie i Jotunheimen er ein viktig del av den nye utstillinga. Dessutan  presenterar vi tema som fjellturismen og fjellhistoria, brearkeologi, klima og nasjonalparkar,- midt i blinken for alle DNT medlemmar med andre ord.
Buss fra Lom rutebilstasjon kl 16.30 til Sognefjellshytta (1410 moh), ankomst kl. 17.45.  Middag og sosialt samvær. Vi benytter også kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og de neste etappene.

Dag 2: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen, ca 12 km/5 t
Vi går sørover i kupert terreng. Storslagen utsikt mot Fannaråken og Smørstabbremassivet. Stien går ned gjennom Vetle Utladalen i frodig terreng til  Skogadalsbøen (833 moh). Hytta ligger vakkert plassert med utsyn mot mange av Hurrunganes topper. Overnatting her i 2 døgn.    

Dag 3 til 4: Skogadalsbøen
Turdag på "Bøen". Mulige alternative dagsturer: 
Fannaråken (2068 moh) - DNT's høyest beliggende betjente hytte, topptur til Friken (1503 moh).
Besøk på Vormeli i Utladalen, hvor det tidligere har vært gårdsdrift i perioder. 
Terrenget rundt Skogadalsbøen er spennende, mye opp og ned, sildrende bekker (badekulper) og frodig landskap.

Dag 4: Skogadalsbøen - Fondsbu, ca 24 km/7-8 t.
Etter frokost tar vi på oss storsekken igjen og tar fatt på en lang dags ferd mot sivilisasjonen. Vi har all verdens tid, så ikke bekymre deg om lengden på dagsetappen kan virke "umulig" for deg. Ta det som en utfordring. Opp den frodige Skogadalen, langs Mjølkedalstjørni og ned Mjølkedalen til Fondsbu.

Dag 5: Hjemreise
For de av dere som ikke er helt utslitt, kan det være verdt å ta en formiddagstur til Utsikten (1518 moh), ca 3 t.
Avreise med buss fra Eidsbugarden kl 12.30 til Tyinkrysset, ankomst kl 13.00 og videre med Valdresekspressen fra Tyinkrysset kl 14.10 til Oslo Bussterminal, ankomst kl 18.55.

Med forbehold om endring i programmet! 

Pris: 
Kr 5.055,- fra Lom, Norsk Fjellsenter/til Fondsbu
Kr 6.397,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 700,-.Bli medlem her
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.


Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på
Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". 

Singeltur Jotunheimen Vest 50 - 65 år

Er det dette du har drømt om? Gå en fottur fra hytte til hytte med single menn og kvinner i sin beste alder. Nye venner, kanskje en kjæreste som du kan ...

Kontaktinformasjon: