NF Veilederkurs skred - Hemsedal

Kurs

Fra dato
28. februar kl. 20:00
Til dato
4. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Dntfjellsport, Dntfjellsportoslo, Skred, Fjellsport, Hemsedal
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turkode
11768
Dette arrangementet er over!

Veilederkurs skred kvalifiserer deg til å bli godkjent NF-skredinstruktør. Kurset skal bevisstgjøre og forberede deg på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over hvordan ulike tema i et skredkurs bør formidles. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen, hvor deltakerne skal vise at de har den nødvendige forståelse, kunnskap og egenferdighet innen risikoreduserende tiltak, lederskap, formidling og initiativ til å fungere som instruktører.

 

Opptakskrav 
Veilederkurs skred har en varighet på fire hele dager. Og er åpent for deltakere som har:

  • Bestått metodekurs skred
  • Dokumentert assistentpraksis etter kravene i avsnitt 10.3.
  • Ha fulgt opp anbefalinger fra metodekurs og assistentpraksis.
  • Har grunnleggende ferdigheter i førstehjelp. 

 

Sted: Hemsedal

Kurset starter med fremmøte på Ulsåkstølen, Hemsedal onsdag kveld. 

Når: 28.feb.-4.mars 2018 

Pris
Kr. 6512.-  
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT her.
Prisen inkluderer instruksjon og kost og losji på Ulsåkstølen. 

Søknadsfrist er 20. januar 2017

Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Oslo: fjellsport@dntoslo.no.

Gangen videre i søknadsprosessen er at DNT fjellsport Oslo sender søknadene videre til styret i NF som vurderer søknaden som godkjent/ikke godkjent. Når DNT fjellsport Oslo får de godkjente søknadene tilbake fra NF gjør vi det endelige opptaket.

Søknadsskjema finnes her

Loggbok finnes her

Arbeidsmetode  

Under hele kurset skal det fokuseres på veilederrollen. Instruksjonsøvelser er en sentral del av kurset, og pedagogiske tilnærminger til skredkurs skal gjennomgås. Deltakerne skal vise at de behersker presentasjon av praktiske tema så vel som teori, og at de har tilstrekkelig egenferdighet. Deltakerne bør få ansvar for gjennomføring av økter slik at de får vist at de egner seg som instruktører. Kurset er faglig og pedagogisk forankret i veiledningen som metode. 

- Gjennom hele kurset skal deltakerne trenes i å vurdere hvordan de ulike læringsemnene bør presenteres på et skredkurs. 
- Kurset skal fokusere på tursituasjonen der problemstillingene er å ferdes og oppholde seg i et mulig skredfarlig terreng.

 

Vurdering 
Deltakerne skal få en løpende, muntlig vurdering underveis i kurset. Sluttvurdering skal gis i en personlig samtale med hver enkelt deltaker.

Deltakeren skal oppfordres til selv å gjøre seg opp en mening om sine sterke og svake sider som instruktør. Kandidatene skal vurderes ut fra følgende punkt: Sikkerhet, egenferdighet, formidlingsevne og lederskap.

  • Kandidatene skal vurderes til bestått eller ikke bestått, og kursleder skal gi en skriftlig og begrunnet vurdering som føres inn i kandidatens loggbok.
  • Endelig godkjenning som skredinstruktør 1 gis etter bestått veilederkurs og når skjema for registrering i instruktørregisteret er sendt inn.

NF Veilederkurs skred - Hemsedal

Veilederkurs skred kvalifiserer deg til å bli godkjent NF-skredinstruktør. Kurset skal bevisstgjøre og forberede deg på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over ...

Kontaktinformasjon: