Singeltur Dovrefjell og Rondane 55-65 år

Fellestur

Fra dato
24. juli 2019 kl. 08:02
Til dato
28. juli 2019 kl. 15:03
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetilhytte,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12334
Dette arrangementet er over!

Grimsdalen er Norges eldste seterdal og ligger vakkert til på grensen mellom Rondane og Dovre nasjonalparker. Her er det godt å leve, med vidstrakt natur, mye kulturhistorie, dyr på beite og gode stier. 

Turen starter på Dovre med tur til viewpoint Snøhetta. Videre sørover til Hageseter, Grimsdalen og Haverdalen. Vertskapet på alle hyttene byr på deilig mat og varme til gjestene. Perfekt utgangspunkt for fine dager på tur med andre turglade deltakere som også ønsker et sosialt fellesskap og sjansen til å få nye turvenner. 

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer ved at de har aldersbegrensning og noe kjønnskvotering. 

Program

Dag 1: Ankomst Hageseter, ca 3 km, ca 1t
Oppmøte Oslo S ca 20 min før avreisetid i avgangshallen ved nedgang til plattformen. Tog fra Oslo S kl. 08.02 til Hjerkinn, ankomst kl 12.25. Fra Hjerkinnhus parkeringsplass møter vi guiden fra Norsk Villreinssenter som tar oss med til Viewpoint Snøhetta før vi går ned til Hageseter (915 moh), hvor vi tilbringer første natten. Etter middag samles vi velkomst og informasjon om turen videre.

Dag 2: Hageseter - Grimsdalshytta, ca 14 km, ca 4-5 t
Vi går retning sørover i åpent og hyggelig landskap mot trivelige Grimsdalshytta (1000 moh). Gautåa vades kort vei før vi er på dagens høyeste punkt, ca 1.350 moh. Deretter bærer det utfor til nytt skue og vakker dal.

Dag 3: Grimsdalshytta - Haverdalseter, ca 15 km, ca 5 t
En flott turdag venter i dag. Vi tar T-merket sti på østsiden av Gravhøe og passerer dagens høyeste punkt på ca 1.300 moh. Deretter kommer vi ned i frodige Haverdalen og følger denne og elva hele veien til Haverdalseter (1040 moh).  Kanskje noen lar seg friste til å ta en dukkert i elva? Vel framme er det bare å strekke seg ut på tunet og nyte roen. 

Dag 4: Haverdalseter - Grimsdalshytta, ca 12km, ca 4t
Vi går tilbake til Grimsdalshytta på vestsiden av Gravhøe og får flott utsikt nordover og ned til Grimsdalen når vi kommer opp i passet på 1.320 moh. Vel framme er det igjen å nyte deilig middag og en hyggelig avslutningskveld med turgjengen.

Dag 5: Hjemreise
Etter frokost, tar vi ekstrabuss til Dombås, ankomst ca kl 10.45. Avreise til Oslo kl 10.57, ankomst kl. 15.03.

Vi tar forbehold om endringer i programmet!

Generell informasjon:
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Pris:
kr 5 316,- fra Hjerkinn/til Otta
kr 6 876,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 stk

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Rondane nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Hageseter
Grimsdalshytta
Haverdalseter

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Singeltur Dovrefjell og Rondane 55-65 år

Grimsdalen er Norges eldste seterdal og ligger vakkert til på grensen mellom Rondane og Dovre nasjonalparker. Her er det godt å leve, med vidstrakt natur, mye kulturhistorie, dyr på beite ...

Kontaktinformasjon: